Skip to content

Italienii, sfătuiți să nu părăsească țara. „Revenirea în Italia ar putea fi complicată de viitoare restricții”, avertizează autoritățile

Ministerul de Externe de la Roma le recomandă italienilor să evite deplasările în alte state europene din cauza agravării situaţiei epidemiologice, avertizându-i că ar putea rămâne blocaţi în străinătate dacă vor deveni necesare restricţii de călătorie, transmite Reuters.

„Luând în considerare agravarea situaţiei epidemiologice în Europa, Ministerul de Externe le recomandă tuturor conaţionalilor să evite călătoriile în străinătate, cu excepţia celor neapărat necesare”, se arată în comunicatul postat luni pe site-ul diplomaţiei de la Roma.

Acesta atenţionează că, „având în vedere numărul mare de infectări în multe ţări europene, nu pot fi excluse pe viitor restricţii asupra călătoriilor, care ar risca să complice revenirile în Italia”.

Ministerul avertizează şi asupra riscurilor deplasărilor în afara Europei. „Probleme similare de repatriere ar putea surveni, cu consecinţe mult mai serioase, în cazul călătoriilor spre destinaţii non-EU”, subliniază acelaşi comunicat.

Guvernul italian a ajutat în acest an la repatrierea a aproape 100.000 de italieni rămaşi blocaţi în străinătate pe măsură ce graniţele se închideau pe glob din cauza temerilor legate de pandemie.

Multe restricţii de călătorie au fost relaxate după ce primul val a scăzut în intensitate, dar numărul cazurilor de infectare cunoaşte o creştere accelerată în această lună în multe ţări, inclusiv în Italia.

Potrivit unui bilanţ alcătuit de Reuters, aproape 500.000 de cazuri noi au fost raportate la nivel mondial într-un interval de 24 de ore în ultimul weekend.

(Agerpres)

ITALIA a adoptat noi RESTRICȚII valabile începând de luni, 26 octombrie