MAE: Atenționare de călătorie ITALIA. Condiții meteorologice severe

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Italia că Serviciul de Protecție Civilă local a emis un cod galben cu precipitații abundente în regiunile Emilia Romagna, Abruzzo, Molise și Veneto.

Condiții meteorologice severe, cu intensificări frecvente ale vântului, temperaturi scăzute și precipitații abundente, inclusiv sub formă de ninsoare, sunt prezente pe întreg teritoriul italian, chiar și în zonele mai joase de relief din regiunile Abruzzo, Molise, Lazio, Campania, Puglia, Basilicata și Calabria.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Roma: +390683523358; +390683523356; +390683523352; +390683523344, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

Se pot obține informații actualizate cu privire la starea vremii și la condițiile de circulație accesând site-ul Serviciului Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene: www.meteoam.it, al Serviciului Național de Prognoză a Ninsorilor și a Avalanșelor: www.meteomont.gov.it și al Serviciului de Protecție Civilă: www.protezionecivile.gov.it.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție numărul de telefon de permanență al Ambasadei României în Republica Italiană: +393451473935.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *