Mafiot din Reggio Calabria, arestat pentru că a încercat să ARDĂ DE VII șase români

Italianul a dat foc unei locuințe din zona sudică a localității Reggio Calabria cu intenția de a provoca moartea a șase români, printre care și doi copii.

Aceasta este acuzația cu care a fost arestat marți, 20 martie, Antonino Labate, de 68 de ani, element de vârf al grupării mafiote ‘ndrangheta din cartierul Gebbione.

Faptele datează din 27 februarie 2018, zi în care acesta a incendiat locuința improvizată în care și-au găsit adăpost o româncă de 46 de ani și câțiva conaționali cu copii.

Italianul nu îi suporta, nu voia să-i vadă în apropierea proprietății sale și a încercat de mai multe ori să-i alunge.

Ocupanții casei sărbătoreau o zi de naștere, când dintr-odată au observat flăcările care au ajuns în interior. Au reușit să se salveze la timp sărind pe o ferestră care dădea spre o mică curte împrejmuită cu ziduri.

Numai intervenția promptă a pompierilor și a poliției a făcut ca acel incendiu să nu se transforme într-o tragedie.

În urma anchetelor a reieșit că Labate a bătut-o pe timpul unei discuții pe româncă cu o bâtă, amenințând-o că o va arde de vie împreună cu ceilalți români pentru că a lăsat un sac cu gunoaie la intrarea pe proprietatea sa.

Bărbatul lipsit de scrupule a trecut de la amenințări la fapte, stropind locuința românilor cu benzină și dându-i foc. Faptul că în locuință se aflau și doi copii nu l-a interesat deloc pe bărbat.

Anchetatorii au vizionat imaginile camerelor de supraveghere din zonă și l-au văzut pe Labate plecând la bordul unei biciclete având cu el un bidon gol, care în mod evident la întoarcere era plin cu benzină, combustibil pe care l-a folosit la incendiere, informează Tgcom24.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: ?