Skip to content

Măsuri drastice în Italia împotriva abonaților IPTV: Riscă opt ani de închisoare și 25.000 de euro amendă

În urma unei anchete, Garda de Finanțe din Italia a pus sub urmărire penală 223 de persoane care au accesat în mod abuziv programe cu plată ale unor televiziuni. Riscă până la opt ani de închisoare și 25.000 de euro amendă.

Pentru prima dată în Italia, oamenii legii au deschis dosare penale pe numele unor cetățeni care au folosit abonamente neoficiale pentru a urmări seriale, filme și evenimente sportive: în total au ajuns în atenția autorităților 223 de persoane.

Legea privind drepturile de autor prevede confiscarea instrumentelor utilizate. Astfel, în caz de condamnare, clienților li se vor confisca televizoarele, computerele sau telefoanele mobile.

Ancheta Gărzii de Finanțe este în curs de mai multe luni și încă continuă. Urmează să fie identificate și alte persoane, clienți care au achiziționat abonamente ilegale și care s-au făcut vinovați de infracțiunea de tăinuire.

Metoda folosită de către administratorii rețelelor ilegale pentru a răspândi semnalul este IPTV (televiziune cu protocol de internet) prin care aceștia obțin și recodifică programele de televiziune ale principalelor platforme plătite și apoi le distribuie pe internet, sub forma unui flux de date recepționabil de utilizatori prin achiziționarea unui abonament ilegal și cu un simplu computer, smart TV, tabletă, smartphone sau decoder conectat la rețea.

Investigațiile, care vizează identificarea centralei de transmitere a semnalului, au evidențiat până acum o complexă organizare a sistemului compus și din zeci de „reseller” (revânzători) și sute de clienți.

Autoritățile atrag atenția că pe lângă faptul că este faptă penală achiziționarea unui astfel de abonament ilegal, clienții furnizează acestor rețele infracționale datele lor personale, inclusiv adresele și conturile bancare.

Dependenţa de jocuri video, inclusă pe lista afecţiunilor mintale de OMS

ITALIA: Treizeci de ani de închisoare pentru un român care l-a împușcat în cap pe un italian

Salariul minim în 2020 pentru persoanele care lucrează în Italia ca îngrijitoare, menajere sau bone

Un român din Italia a încercat să-și ucidă vecina pentru că era prea gălăgioasă