Microbuz cu români care se întorceau din Italia, lovit de tren în județul Cluj – VIDEO

UPDATE: Una dintre persoanele rănite în accident, mama fetiței de 13 ani, a murit din cauza rănilor grave suferite.

Nouă persoane care se întorceau din Italia au fost rănite într-un accident produs luni, 16 august, la o trecere la nivel cu calea ferată din localitatea Urişor, între un microbuz şi un tren Regio care circula pe relaţia Baia Mare – Cluj-Napoca, potrivit datelor comunicate de către purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj, Alexandra Luca.

Printre victime se află şi o fetiţă de 13 ani, care a fost preluată de un elicopter SMURD şi transportată la UPU Cluj.

“În microbuz se aflau zece persoane – nouă pasageri şi şoferul. Au fost transportate, în vederea îngrijirilor medicale, nouă persoane, toate pasageri în mijlocul de transport persoane. Una dintre acestea a fost transportată cu elicopterul SMURD. A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, a declarat reprezentanta IPJ.

Şoferul microbuzului este singurul din autoutilitară care a scăpat nevătămat în urma acestui accident feroviar, produs la intersecţia căii ferate cu drumul comunal 3 Urişor-Dej.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Din primele informaţii, pasagerii microbuzului veneau din Italia și voiau să ajungă acasă, în județul Botoșani.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj a activat planul roşu de intervenţie şi a anunţat că, dintre cei răniţi, doi sunt în stare mai gravă.

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Ciprian Cornea, a precizat că în microbuz se aflau atât bărbaţi, cât şi femei şi cel puţin un copil, în speţă minora de 13 ani care a fost transportată cu elicopterul SMURD, informează Agerpres.

Microbuz cu români, accident grav în Austria. Două persoane decedate și patru grav rănite

Microbuz cu români, oprit de la circulație în Germania. Scaunele s-ar fi desprins în cazul unui accident

Microbuz cu zeci de colete transportate fără autorizație, oprit de polițiștii de frontieră în Galați – VIDEO

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!