Nădlac: Un român din Italia a încercat să evite autoizolarea trecând ilegal frontiera

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac II-Csanadpalota, judeţul Arad, au depistat un cetăţean român, care a încercat să evite efectuarea controlului de frontieră la intrarea în România. 

Luni, 15 iunie, în jurul orei 06.00, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac II – Csanadpalota au depistat, în zona de responsabilitate, un bărbat care se deplasa dinspre Ungaria spre România.

Acesta a fost depistat în zona terminalului de automarfare, pe sensul de intrare în România, fiind reţinut şi condus la sediul Sectorului P.F. Nădlac II pentru cercetări.

Astfel, polițiștii de frontieră au stabilit bărbatul este un cetăţean român în vârsta de 28 ani. Acesta a declarat că a recurs la această metodă, deoarece venea din Italia şi a vrut să evite măsurile specifice de prevenţie a infectării cu virusul SARS-COV-2.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Cetăţenii care vin în România din ţările care nu se regăsesc pe lista celor pentru care a fost introdusă excepţia de la carantină şi izolare, dar care tranzitează state care sunt exceptate, au în continuare obligaţia izolării la domiciliu sau a carantinării, la cerere, a precizat duminică, 14 iunie, Grupul de Comunicare Strategică – GCS.

Țările pentru care este introdusă măsura exceptării de la izolare, pentru persoanele asimptomatice care vin în România, sunt: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Confederaţia Elveţiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria.

Se reiau zborurile și nu se mai intră în autoizolare începând din 15 iunie, ora 0.00. Unele țări fac excepție

GERMANIA renunță la toate restricțiile de circulație începând cu ora 0.00 din noaptea de luni spre marți

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA