Skip to content

NICOLAE NEGRILĂ, de la stea a fotbalului românesc, la cerșit pe străzile Romei

Povestea lui Nicolae Negrilă este una tristă, relatează Corriere TV, confundând un cerșetor din Roma cu celebrul fotbalist.

Adevăratul Nicolae Negrilă, considerat unul dintre cei mai buni fotbaliști români din istorie, a jucat în formația Universitatea Craiova și în Naționala României, câștigând 6 titluri naționale (trei campionate și trei cupe), și a ajuns în sezonul 1982-83 în semifinala Cupei UEFA.

Cerșetorul român din Italia, care pretinde că este fotbalistul român cunoscut și cu numele de Negoro, trăiește în Italia, unde cere de pomană pentru a putea trăi. Îl poți întâlni la intersecțiile Romei, unde atunci când semafoarele arată culoarea roșie începe să-și arate măiestria în manevrarea mingii.

”Am jucat și împotriva Fiorentinei”, spune închipuitul Negrilă într-un interviu realizat de la Corriere TV. ”Antognoni era un mare fotbalist. Cel mai tare din Italia? Gigi Riva a fost cel mai tare din toate timpurile. Apoi Gianni Rivera, care a câștigat Mingea de Aur”. Vremuri care, din păcate, acum par foarte îndepărtate

Cariera fotbalistică a realului Nicolae Negrilă a culminant cu înscrierea, la 16 martie 1983, a golului câștigător în partida cu FC Kaiserslautern, în minutul 82. Universitatea a câștigat astfel cu 1-0 acasă, după ce pierduse cu 3-2 în meciul tur, 3-0 la pauză, calificându-se, în premieră pentru o echipă românească, în semifinalele cupei UEFA.

Interviul realizat de Corriere TV îl puteți viziona AICI.