Papa Francisc: ”Cei puternici să asculte strigătul pământului și al săracilor”

Cei puternici și «cei care ocupă funcții influente să asculte strigătul pământului și strigătul săracilor, care suferă cel mai mult din cauza dezechilibrelor ecologice». Acesta este în sinteză apelul pe care Papa Francisc și Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, Bartolomeu, l-au inclus într-un mesaj comun pregătit cu ocazia Zilei Mondiale de Rugăciune pentru Ocrotirea Creației care se va celebra vineri 1 septembrie.

 

Această zi oferă fiecărui credincios și comunităților prețioasa șansă de a-și reînnoi adeziunea la vocația de ocrotitor al creației, mulțumindu-i lui Dumnezeu pentru lucrarea «pe care El a încredințat-o grijii noastre, invocând ajutorul Lui pentru protejarea creației și mila pentru păcatele comise împotriva lumii în care trăim», a mai scris Papa.

Sărbătorirea Zilei Mondiale de Rugăciune pentru Ocrotirea Creației la aceeași dată cu Biserica Ortodoxă este o ocazie extraordinară de a sublinia comuniunea crescândă dintre catolici și ortodocși.Acest articol este preluat de pe site-ul de știri NEWS ROMANIA!

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA

Leave a Reply

Your email address will not be published.