Părinții unui fost premier italian, plasați în arest la domiciliu

Părinţii fostului prim-ministru italian Matteo Renzi au fost reținuți şi plasaţi în arest la domiciliu într-un dosar de faliment fraudulos, au informat luni surse judiciare.

Tiziano Renzi şi Laura Bovoli au fost arestaţi luni, 18 februarie, şi plasaţi sub arest la domiciliu pentru faliment fraudulos şi emitere de facturi false într-un dosar care implică trei societăţi cooperative la care aceștia erau administratori, potrivit unui judecător de la tribunalul din Florenţa.

Arestul la domiciliu a fost decis pentru a evita distrugerea sau manipularea probelor, potrivit presei italiene care a citat surse judiciare.

“Am multă încredere în justiţia italiană (…) şi sunt nerăbdător să asist la proces”, a declarat Matteo Renzi, 44 de ani, care a ocupat funcţia de prim-ministru între februarie 2014 şi decembrie 2016.

“Pentru că cine a citit motivaţiile (acestei decizii) îmi garantează că nu a văzut niciodată o măsură atât de absurdă şi disproporţionată”, a adăugat el.

“Nu am mai văzut niciodată un lucru de genul ăsta”, a declarat la rândul său avocatul familiei Renzi, Federico Bagattini, subliniind că faptele datează “nu mai târziu de 2012”.

“Dacă nu aş fi făcut politică, familia mea nu ar fi fost murdărită niciodată în acest fel”, a acuzat Matteo Renzi, conform Agerpres.

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?