Pensionari italieni, înșelați de o îngrijitoare din Caraș-Severin: „Am avut încredere în ea și am pierdut 30.000 de euro”

Florentina Munea (fostă Cită), în vârstă de 39 de ani, a dispărut în urmă cu un an cu mașina angajatorilor săi, un cuplu de bătrâni din Laconi, Sardinia, după ce a sustras din casă și din conturile curente ale soților aproape 5.000 de euro.

În primele zile ale lui decembrie, îngrijitoarea a fost arestată în România cu mandat european de arestare din 10.11.2018 și zilele trecute a fost extrădată în Italia unde a fost închisă în Penitenciarul Rebibbia din Roma.

Femeia, din localitatea Bozovici, județul Caraș-Severin, trebuie să răspundă acuzațiilor de furt calificat și utilizare frauduloasă de carduri de credit.

Îngrijitoarea a fost angajată în noiembrie 2017 de un pensionar de 83 de ani din Laconi, Antonio Deidda, pentru a-i îngriji bătrâna soție.

După câteva luni, pe 2 februarie 2018, îngrijitoarea a dispărut cu mașina Fiat 500 a pensionarului cu care s-a întors în România.

Bătrânul a cerut imediat intervenția carabinierilor pe care i-a anunțat că i-au dispărut și bani. După anchete complexe, militarii au descoperit că românca a furat din casa bătrânilor 1.700 de euro și a ridicat din contul poștal al acestora, folosind un card furat din locuință, 3.100 de euro.

Casa în care a „lucrat” cărășanca Florentina Munea

Într-un interviu din februarie, publicat de Unione Sarda, Deidda a declarat că a suferit o înșelătorie în toată regula, organizată de îngrijitoare.

Bătrânul spune că a descoperit că aceasta a furat bani dintr-o casetă și că a ridicat bani din cont. Când a acuzat-o de aceste furturi, românca i-a spus că are probleme financiare acasă.

Pensionarul italian a încheiat un contract cu românca prin care aceasta se angaja să-i îngrijească soția în schimbul a 28.000 de euro.

După ce a încasat banii, îngrijitoarea i-a cerut mașina spunându-i că trebuie să meargă până într-o localitate apropiată, dar a plecat în România.

Într-o conferință de presă a Carabinierilor ținută marți, 11 decembrie, au fost prezentate detaliile acestui caz, precizându-se și faptul că românca s-a folosit de identități false.

Decizia de extrădare au luat-o judecătorii Curții de Apel Timișoara pe 21 noiembrie 2018, dosar nr. 1110/59/2018.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!