Roma, CAPITALĂ a gunoaielor. Nu se întrevede o soluţionare rapidă a situaţiei

Mormane de gunoaie s-au adunat din nou pe străzile Romei şi, în pofida unui decret care cere debarasarea deşeurilor în interval de o săptămână, nu se întrevede o soluţionare rapidă a situaţiei, relatează dpa, citată de Agerpres.

Capitala Italiei se confruntă cu o criză endemică de centre de procesare a deşeurilor şi situaţia s-a agravat în ultimele luni, după ce o astfel de facilitate a fost distrusă într-un incendiu, în decembrie.

Vineri, regiunea Lazio, care cuprinde şi Roma, a emis un ordin care impune agenţiei municipale responsabile cu colectarea reziduurilor AMA să strângă tot gunoiul necolectat în interval de şapte zile.

Termenul ultimatumului este şi mai scurt în cazul străzilor din preajma spitalelor şi a pieţelor alimentare, care ar trebui curăţate în 48 de ore.

Totuşi, decretul nu prevede sancţiuni pentru neîncadrarea în aceste termene.

“Decretul mi se pare inaplicabil şi acest lucru mă îngrijorează”, a declarat primăriţa Virginia Raggi, într-un interviu publicat sâmbătă în ziarul Il Fatto Quotidiano.

Criza gunoaielor este amplificată de politică. Virginia Raggi provine din mişcarea antisistem Cinci Stele (M5S), care face parte din coaliţia populistă de la guvernare, în timp ce preşedintele regiunii Lazio, Nicola Zingaretti, este unul din liderii opoziţiei.

“Când vorbesc cu Zingaretti, nu ştiu niciodată dacă vorbesc cu guvernatorul din Lazio sau cu secretarul Partidului Democrat”, a punctat Raggi.

Joi, centrul Romei a părut să fie mai curat, gunoaiele fiind adunate în vederea vizitei oficiale a preşedintelui rus Vladimir Putin. Dar “minunea a ţinut doar o zi”, a remarcat cotidianul Il Messaggero.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA