Skip to content

Româncă din Italia, anchetată penal pentru banii primiți de la bătrânul îngrijit: „Ea mă iubește și are grijă de mine”

Femeia îngrijea un bătrân de 94 de ani din conturile căruia a primit în patru ani o sută de mii de euro. „Ea este singura care mă iubește”, a spus bărbatul fiicei și nepotului său, scrie Il Resto del Carlino.

Rudelor pensionarului nu le-a venit să creadă când au văzut extrasul de cont. Făcând calculele, îngrijitoarea a fost mai scumpă decât un Porsche Cayenne nou-nouț. Bineînțeles, fără a ține cont și de salariu.

Cei 100.000 de euro au fost transferați direct din contul bătrânului în buzunarele îngrijitoarei. Românca, de 43 de ani, căsătorită, cu o fiică, rezidentă la Pergola de mai mult timp, îi cerea bani bătrânului de 94 de ani și acesta îi dădea fără să clipească.

Zece mii de euro pentru dentist, 9.000 de euro pentru bar, 5.000 pentru mașină, acestea erau cele mai frecvente cheltuieli. Din cont au dispărut și 2.000 de euro pentru o presupusă intervenție medicală.

Totul a fost dezvăluit de bătrân fiicei și nepotului. „Pentru că ea e unica care mă iubește și are grijă de mine. Voi nu m-ați ajutat niciodată”. Nu numai. Bărbatul a adăugat că îngrijitoarea i-a deschis ochii și l-a făcut să înțeleagă că rudele doar voiau să moară ca să încaseze moștenirea.

Cuvinte inacceptabile pentru fiica și nepotul care în ianuarie au decis să se adreseze avocaților și să depună plângere împotriva româncei pentru înșelarea unei persoane cu infirmitate, cu circumstanța agravantă de obținere de foloase necuvenite.

Cazul este deja pe masa procurorilor din Pesaro, însă cu câteva săptămâni în urmă bătrânul a murit.

Totul a început în 2013, când fiica a angajat-o pe româncă pentru a-l îngriji pe tatăl și pe cea de-a doua lui soție, moartă cu 20 de zile înaintea soțului. De la câteva ore pe zi la început, munca îngrijitoarei ajunge la 24 de ore.

Relația dintre ea și bunicuț a devenit specială, dacă se poate spune așa. A durat patru ani până când în noiembrie anul trecut îngrjitoarea a renunțat la asistență pentru a-și deschide propria afacere.

Între timp, rudele au observat că atitudinea bărbatului a devenit tot mai ostilă în privința lor. El însuși a recunoscut acest lucru, dezvăluind și „împrumuturile” date româncei.

„Vreau să stau cu tine, nu mai vreau cu soțul meu”, i-ar fi spus românca de mai multe ori bătrânului, care ar fi plătit însă și câteva rate la casa conjugală a femeii.

Fiicei italianului i-a fost suficient să se adreseze băncii pentru a afla despre continuele retrageri de bani. De caz se ocupă procuratura din Pesaro, care a demarat anchetele pe baza denunțului prezentat de rude.