Româncă, ucisă de soțul italian și dată la porci. Caz rezolvat după 20 de ani

O femeie dispărută în neant și o descoperire macabră: după 20 de ani se face lumină în cazul Virginiei Mihai, a doua soție a lui Valerio Sperotto, dispărută în 1999.

Rezultatele analizelor efectuate de criminaliști asupra resturilor umane găsite în 2018 au permis să se clarifice un caz nerezolvat timp de două decenii: o unghie recuperată din crescătoria de porci a lui Sperotto, din Velo d’Astico, provincia Vicenza, aparține româncei.

În 1999 bărbatul a fost anchetat pentru dispariția celor două soții ale sale, dar a murit din cauza unei tumori în 2011 la 64 de ani.

În ciuda lipsei de elemente și de probe, anchetele procurorilor au continuat, reușind de-a lungul timpului să dezvăluie oroarea din spatele acestei povești.

Soțiile dispărute

Dispariția primei soții datează de acum aproape treizeci de ani. În 1988, Elena Zecchinato, prima soție a lui Sperotto pe care toți o chemau ”Ivette”, plecase de acasă pentru a face o plimbare prin pădurea din Velo d’Astico.

Din acel moment nimeni nu a mai văzut-o. A fost căutată și în Franța, era de origine franceză, crezându-se că poate s-a întors în țara natală.

Apoi crescătorul de porci s-a căsătorit la mijlocul anilor ‘90 cu Virginia Mihai, de 41 de ani, fostă directoare la Poșta Română în Craiova. Pe 22 aprilie 1999 a dispărut și ea.

Virginia Mihai

Mașina româncei a fost găsită câteva zile mai târziu la Vicenza, însă nici urmă de femeie. Italianul a fost anchetat, fiind suspectat de omor și ascundere a cadavrului, însă cazul a fost clasat în 2000.

O altă anchetă a fost demarată în 2002, rezultatul fiind tot clasarea.

Conviețuirea celor doi a fost dificilă încă de la început și divorțul lor se pronunțase cu numai o lună în urmă, pe 28 martie.

Relațiile erau înrăutățite și de fiica mai mare a italianului care, potrivit amicilor Virginiei, a bătut-o pe româncă, motivul fiind probabil gelozia sau banii pe care aceasta trebuia să-i primească în urma divorțării de bogatul italian.

Virginia Mihai a rămas să locuiască cu Sperotto după separare, deși începuse să-și pună întrebări privind dispariția misterioasă a primei soții.

Cazul DISPARIȚIEI unei românce în Italia. Procurorii bănuiesc că a fost dată la porci

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?