Românce, angajate ca ÎNGRIJITOARE în Italia, acuzate de evaziune fiscală de 3 milioane de euro

Erau plătite așa cum prevede legea, aveau asigurare, concedii și contribuții de protecție socială achitate, însă cele 75 de îngrijitoare și menajere ajunse în atenția autorităților, în majoritate provenite din estul Europei și în parte din Filipine, nu plăteau deloc taxe. Rezultatul: o evaziune fiscală de trei milioane de euro și nenumărate denunțuri.

Evaziunea de proporții a fost descoperită în provincia Livorno unde Garda de Finanțe a constatat, după efectuarea unor investigații complexe, că 75 de persoane nu au plătit ani de zile nici un cent fiscului italian.

Niciuna dintre persoanele anchetate nu a prezentat vreodată declarația de venituri, deși toate au fost informate de către angajatori că trebuie să-și îndeplinească obligațiile fiscale.

«Persoanele controlate, aproape în totalitate femei din România, Moldova și Rusia, erau angajate cu contract regulamentar și li se plăteau contribuțiile de protecție socială de către angajator», a explicat Garda de Finanțe. Așadar, îngrijitoarele acumulau și drepturi pentru încasarea pensiei și beneficiau de serviciile furnizate de stat (de exemplu, asistență medicală) fără a plăti vreun impozit».

Emblematic este cazul unei îngrijitoare moldovence, rezidentă în localitatea Castagneto Carducci, care în patru ani nu a declarat venituri de 80.000 de euro.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: ?