Româncele preferă să li se spună ”badanti”, italiencelor le place ”assistenti a domicilio”

Preferă să li se spună altfel, dar munca pe care trebuie să o facă este aceeași: oferă îngrijire unor persoane în vârstă, bolnave, infirme ori nu, sau chiar pur și simplu le țin companie pentru ca acestea să nu se simtă singure.

În Manduria, provincia Taranto, sunt multe italience ”care fac concurență străinelor și caută un loc de muncă pe internet”, relatează La Voce di Manduria. În mare parte, româncele care lucrează în Italia au o pregătire superioară posturilor de îngrijitoare pe care le ocupă. Conform publicației citate, româncele preferă să li se spună ”badanti”, iar italiencelor le place ”assistenti a domicilio”.

Anunțurile sunt din partea unor persoane de toate vârstele: o femeie cu diplomă de infirmieră, o minoră de 16 ani care se specializează în munca de asistență a persoanelor, dar și o tânără care și-a luat licența în Drept.

La Voce di Manduria citează câteva dintre anunțurile acestor femei: ”Mă numesc Veronica, am 27 de ani și caut de lucru. M-am ocupat deja de o bunicuță fără infirmitate”. Elisabeta, care și-a luat bacalaureatul în studii contabile, a scris: ”Am 21 de ani, am diplomă de contabil și programator, în acest moment ofer asistență la domiciliu unei doamne în vârstă cu infirmitate împreună cu o persoană calificată”.

Erika, o adolescentă, a postat acest anunț: ”Ciao, sunt Erika, am aproape 17 ani, îmi voi lua diploma în servicii socio-sanitare, știu să gătesc, știu să fac treburi casnice și sunt o companie plăcută. Sunt o fată veselă, am o mare dorință să lucrez și să-mi creez un viitor. Am avut deja experiență în acest domeniu și sunt deseori în contact cu bătrânii, nu numai în viața socială, ci și în cea privată”.

Singura străină care este înscrisă pe lista aspirantelor la munca de îngrijitoare din Manduria are studii superioare. Se numește Hajnalka și își prezintă astfel candidatura: ”Diplomă de Licență în Drept, predispoziție față de relațiile cu oamenii, sociabilă, comunicativă, serioasă, capabilă să învețe și să lucreze individual sau în echipă, mă adaptez cu facilitate unor medii noi, sunt căsătorită”.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: ?