Skip to content

Români arestați în Italia pentru BRACONAJ. Au fost prinși cu 3,6 tone de pește

Trei braconieri de origine română au fost reţinuţi în dimineaţa zilei de sâmbătă, 20 ianuarie, după ce au pescuit toată noaptea în zona protejată Parco del Mincio din regiunea Lombardia. Românii au golit practic de peşte Lacul Inferiore, în zona digului Masetti, potrivit administraţiei parcului, pescuind cu cabluri de curent.

Atunci când au fost prinşi de agenţi, românii aveau 891 de peşti, în total 3, 6 tone, majoritatea crapi de mari dimensiuni, dar şi altre specii, multe dintre ele protejate de lege. O parte din peşti au fost salvaţi, fiind aruncaţi înapoi în lac, iar restul capturilor au fost distruse.

Unul dintre cei trei români este recidivist. Momentan, le-au fost confiscate cele 2 bărci şi vehiculul pe care îl foloseau pentru a-şi transporta capturile.

Autoritățile italiene avertizează că pe 20 ianuarie a intrat în vigoare noul regulament privind pescuitul și este interzisă utilizarea de năvoade, chiar și pescarilor profesioniști, în toate apele din Lombardia, cu excepția marilor lacuri. Toți cei care vor folosi plase vor si amendați și li se vor confisca echipamentele utilizate pentru pescuitul ilegal.