Skip to content

Românii care se duc în ITALIA intră în CARANTINĂ

Ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, a anunţat vineri, 24 iulie, că a semnat un ordin care instituie carantina pentru persoanele care au călătorit în România şi Bulgaria în ultimele 14 zile.

Decizia vizează prevenirea creșterii numărului de cazuri de COVID-19 importate, transmite Reuters.

„Virusul nu este înfrânt şi continuă să circule. Din acest motiv trebuie să fim în continuare precauţi”, a explicat ministrul italian într-o postare pe Facebook.

Decizia vine după ce Italia a raportat joi, 23 iulie, 306 noi cazuri de infecții cu coronavirus în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr de noi contaminări de la jumătatea lunii iunie.

Tot joi, agenția ANSA menționa că România este una dintre țările cele mai afectate de pandemie în ultimele săptămâni.

Este pentru prima dată de la redeschiderea frontierelor sale pentru cetăţenii străini, pe 3 iunie, când Italia decide să aplice regula carantinei pentru persoanele venite dintr-o altă ţară a Uniunii Europene.

În Italia, conform datelor oficiale, lucrează circa un milion de cetățeni români, majoritatea în construcții și servicii adresate persoanei, de exemplu ca menajere și îngrijitoare.

Creșterea numărului de contagieri în România a dus practic la această decizie care cu siguranță va avea un anumit impact asupra lucrătorilor români din această țară.

A crescut numărul infectărilor în Italia. Două ÎNGRIJITOARE din România, confirmate cu SARS-CoV-2

ITALIA și-a închis frontierele pentru încă trei țări. Călătoriile din și spre aceste state, interzise