Skip to content

Românii radiază mașini pe bandă rulantă pentru a le putea folosi în Italia

Circa 20 de maşini au fost zilnic radiate, în luna decembrie 2018, de doljeni, pentru a putea fi folosite de români stabiliţi în Italia.

Şeful Serviciului Permise şi Înmatriculare a Vehiculelor Dolj, comisarul şef Maria Vasile, a declarat, luni, pentru AGERPRES că peste 500 de maşini din judeţ au fost radiate pentru export în luna decembrie, din care peste 95% au mers către Italia, restul fiind pentru Belgia, Germania, Franţa.

Pentru radiere, se prezintă proprietarul de drept al maşinii care fie face dovada că a vândut-o unei persoane stabilite în Italia, fie dovedeşte că el este stabilit în Italia.

Serviciului de Permise şi Înmatriculare a Vehiculelor îi retrage plăcile de înmatriculare, iar certificatul şi cartea i le dă înapoi cu menţiunea de “radiere” pe ele.

Există o directivă europeană care permite oricărei ţări membră a UE să înmatriculeze un vechiul chiar dacă nu este radiat în România şi să comunice ulterior înmatricularea respectivă, după care se face radierea în România.

La această procedură apelează de regulă persoane stabilite în alte ţări, mai puţin în Italia. Procedura aceasta este mult mai simplă pentru proprietar, care nu mai trebuie să se prezinte în ţară pentru radiere.

Noi, la rândul nostru, informăm ţara din care este adusă o maşină despre faptul că autovehiculul respectiv a fost înmatriculat în România“, a spus Maria Vasile.

Codul rutier italian, prin modificări introduse în ultima parte a anului trecut, interzice persoanelor rezidente în Italia de mai mult de 60 de zile să circule cu maşini înmatriculate în străinătate.

Codul Rutier italian: Sute de români și-au exprimat nemulțumirea pe site-ul Ambasadei României la Roma

Codul Rutier italian: Sute de români și-au exprimat nemulțumirea pe site-ul Ambasadei României la Roma

Mașini înmatriculate în România: MAE intervine pentru a preveni discriminarea cetățenilor români din Italia