Salvini critică Comisia Europeană care a atras atenția asupra deficitului bugetar al Italiei

Comisia Europeană a respins marți, 23 octombrie 2018, pentru prima oară un buget propus de un stat din zona euro, Italia.

Proiectul de buget prezentat de guvernul italian a fost criticat dur la Bruxelles din cauza facilităţilor fiscale, a deficitului bugetar şi a gradului mare de îndatorare, conform Mediafax care citează cotidianul La Repubblica.

„Astăzi, pentru prima dată, Comisia Europeană este obligată să ceară unui stat membru al zonei euro să revizuiască proiectul bugetar”, a declarat Valdis Dombrovskis, vicepreşedinte al Comisiei Europene responsabil de Afacerile zonei euro, Dialog Social şi Stabilitate Financiară.

Comisia Europeană a dat Italiei un termen de trei săptămâni pentru prezentarea unui proiect bugetar revizuit.

Matteo Salvini, ministru de Interne și vicepremier al Italiei, a criticat dur contestaţiile Comisiei Europene faţă de proiectul de buget al Italiei pe anul 2019, susține ANSA.

Salvini se află într-o vizită la București unde s-a întâlnit cu ministrul de Interne, Carmen Dan. În timpul întâlnirii, ea l-a confundat pe Salvini cu premierul Italiei, Giuseppe Conte.

El a declarat că liderii de la Bruxelles “nu atacă un guvern, ci un popor. Sunt lucruri care continuă să genereze iritarea italienilor, iar apoi se întreabă de ce popularitatea Uniunii Europene este la nivelul mimin”.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?