Situația se agravează în Italia: A crescut cu 56% numărul deceselor. Deținuții se revoltă și încearcă să evadeze

Bilanțul morților din cauza coronavirusului se agravează în Italia: în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 133 de decese, trecând de la 233 la 366, cu o creștere de 56% în numai o zi.

Numărul persoanelor infectate a trecut de la 5.061 la 6.387 (+1.326), creşterea fiind de 26,2%, tot în numai în 24 de ore.

Bolnavii internați la Terapie Intensivă sunt cu 87 mai mulți față de sâmbătă, +14,4%, informează Protecția Civilă din Italia.

Șeful Statului Major al Armatei italiene, generalul Salvatore Farina, a fost testat pozitiv la coronavirus.

În închisorile italiene au izbucnit revolte. Prima, la Modena, foarte violentă, deținuții susținând că nu se simt protejați împotriva coronavirusului.

În Penitenciarul din Frosinone, circa 100 de deținuți au ieșit din secții și au încercat să escaladeze zidurile închisorii. Pentru moment, nu s-a înregistrat nicio evadare.

Protestele au izbucnit după ce deținuților li s-au interzis vizitele din partea rudelor.

Guvernul italian a adoptat duminică dimineaţă, 8 martie, prin decret, măsuri excepţionale de izolare a milioane de italieni care locuiesc în nordul ţării, precum şi măsuri restrictive referitoare la întreaga ţară. 

Conform acestor măsuri fără precedent în Europa, peste 15 milioane de locuitori din nordul Italiei au fost plasaţi duminică în carantină.

Totodată, intrările şi ieşirile într-o vastă zonă din nordul Italiei, cuprinsă între Milano, capitala economică a ţării, şi Veneţia, un loc important al turismului mondial, vor fi de acum încolo strict limitate, potrivit decretului publicat pe site-ul guvernului de la Roma.

Toate persoanele din Lombardia și 14 provincii centrale și nordice vor avea nevoie de permise speciale pentru deplasări. Sunt afectate inclusiv Milano și Veneția.

ITALIA: Românii cu simptome de coronavirus, rugați să nu se ducă singuri la medic: „Apelați numerele verzi!”

Măsuri drastice în nordul Italiei: Deplasări numai cu PERMISE speciale. Peste 15 milioane de persoane în carantină

OMS: „COVID-19 are o rată de mortalitate de 3,4%. Gripa de sezon, sub 1%. Nimeni nu este imun”

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA