Skip to content

ȘOC în Italia. Român de 15 ani, ucigaș cu sânge rece: și-a împușcat tatăl vitreg și i-a aruncat cadavrul într-un canal

Domenico Citelli, de 71 de ani, a fost împușcat în cap și apoi aruncat într-un canal din fața locuinței sale din Pedara, Sicilia, de fiul de 15 ani al soției sale românce.

 

Italianul a fost părăsit de femeie și avea grijă singur de minor, încercând să-i ofere o educație cât mai bună. Însă certurile dintre cei doi erau destul de frecvente, principalul motiv fiind cererile de bani din partea băiatului și comportamentul acestuia.

Luni, 2 octombrie, a avut loc ultima neînțelegere între cei doi în prezența unui prieten de-al băiatului, de 16 ani, român și acesta. Dintr-odată s-a întâmplat inimaginabilul. Minorul a luat pușca de calibrul 12 a victimei și a pus-o la tâmpla lui Citelli, trăgând fără să clipească. Apoi a învelit corpul fără viață într-o pătură și, ajutat de prieten, l-a aruncat într-un canal din fața locuinței pensionarului.

După ce a încheiat operațiunea de ascundere a cadavrului, s-a dus în casă și s-a schimbat de hainele murdare de sânge. Îmbrăcămintea a fost recuperată de anchetatori.

Cadavrul italianului a fost găsit în noaptea dintre 5 și 6 octombrie de către carabinierii din Acireale, după semnalarea la 112 a unui cetățean.

Cei doi adolescenți au mărturisit că sunt autorii brutalei crime. Fiul româncei a recunoscut că el a fost cel care l-a împușcat în cap pe italian. Prietenul său este acuzat de complicitate, acesta participând la toate fazele infracțiunii.

Minorii, acuzați de omor agravat de premeditare și ascundere a cadavrului, vor fi prezentați zilele următoare judecătorilor de la Tribunalul pentru Minori din Catania.

ACCIDENT ȘOCANT lângă Roma: bebelușul unei românce, aruncat dintr-un autobuz într-o curbă