TEROARE în Italia: Focuri de armă și șase străini răniți în Macerata

Focuri de armă și teroare în localitatea italiană Macerata. Sâmbătă, 3 februarie, s-a tras dintr-o mașină și au fost rănite șase persoane, toate străine. Carabinierii au arestat autorul atacului: se numește Luca Traini, are 28 de ani, capul ras, nu are antecedente penale și este originar din Marche. Când a fost prins a făcut salutul nazist.

Luca Traini a fost candidat la alegerile administrative din 2017 la Corridonia, în Marche, cu Lega Nord, partid de extremă-dreapta antiimigranți. A primit 1 vot.

Focurile au fost trase cu un pistol dintr-o mașină Alfa Romeo 147 neagră – la bordul căreia se afla Traini – care se deplasa pe străzile orașului trăgând și terorizând cetățenii. Odată blocat, bărbatul a coborât din mașină, și-a dat jos geaca, și-a pus pe umeri drapelul italian și a făcut salutul fascist.

La momentul arestării, italianul nu a opus rezistență carabinierilor și și-a recunoscut faptele. La bordul mașinii au fost găsite pistolul și un combinezon de camuflaj.

Primarul orașului Macerata, Romano Carancini, i-a sfătuit pe cetățeni să rămână în casă imediat după ce au fost semnalate focuri de armă în mai multe zone.

Se pare că furia bărbatului este legată de cazul uciderii unei italience de 18 ani, Pamela Mastropietro, din Macerata, a cărei cadavru a fost găsit dezmembrat într-un geamantan. Bărbatul suspectat de această oribilă crimă este un nigerian de 29 de ani, Innocente Oseghale.

În orele de dinaintea atacului, pe pagina de Facebook a mamei victimei au fost postate nenumărate mesaje pline de furie și dorință de răzbunare. ”Trebuie să moară, nu merită să trăiască!”, ”Bastarzilor, veți plăti”, ”Trebuie pedeapsa cu moartea”, au scris utilizatorii la adresa nigerianului.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: ?