Totò Riina, mafiotul care a declarat război statului italian, a murit

UPDATE: Salvatore Riina a murit în dimineața zilei de 17 noiembrie. Rudele, în ciuda permisiunii primite din partea ministrului Justiției, nu au mai reușit să-l vadă înainte de deces.


Mafiotul italian, care a împlinit 87 de ani joi, 16 noiembrie, a fost supus recent la două intervenții chirurgicale în urma cărora a suferit complicații.

Riina,”capo dei tutti i capi” în Cosa Nostra, este internat în secția pentru deținuți a unui spital din Parma. Salvo, unul dintre cei patru copii ai săi avuți cu Ninetta Bagarella, i-a transmis urări pe Facebook: ”Pentru mine tu nu ești Totò Riina, ești tatăl meu. Și în această zi tristă, importantă pentru mine, îți spun La Mulți Ani! Te iubesc, al tău Salvo”.

Ministrul italian al Justiției, Andrea Orlando, a semnat un permis pentru ca soția și fiii sângerosului mafiot să-i poată sta aproape în ultimele clipe.

Riina ispășește 26 de condamnări pentru zeci de crime care au însângerat Italia, cele mai cunoscute fiind cele ale magistraților Giovanni Falcone și Paolo Borsellino. Mafiotul a continuat și după ce a fost închis, pe 15 ianuarie 1993, după 24 ani de căutări, să lanseze amenințări cu moartea la adresa magistraților italieni.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: ?