Skip to content

Trei frați români, arestați în Sicilia. Au sechestrat o femeie și îi foloseau pensia de invaliditate

Victima, G.D.M., o italiancă de 33 de ani, a declarat polițiștilor că unul dintre români nu o lasă să iasă din casă, o bătea și i-a luat cheile de la casă și cardul bancar.

Polițiștii din localitatea Mazara del Vallo, sud-vestul Siciliei, i-au arestat în flagrant delict pe cei trei români pentru infracțiunile de sechestrare de persoană și rele tratamente în complicitate în după-amiaza zilei de joi, 9 noiembrie.

La comisariatul din localitate s-a prezentat în jurul prânzului S.D.M. care, în mod vizibil îngrijorat, a solicitat o intervenție urgentă fiindcă primise cu circa o oră înainte un apel telefonic de la sora sa, G.D.M., de 33 de ani, care i-a spus în șoaptă și cu vocea tremurândă că niște cetățeni de naționalitate română o țineau sechestrată în casă și că au bătut-o de mai multe ori. Fratele femeii le-a spus polițiștilor și că a observat de mai multe ori că sora sa avea vânătăi.

Având în vedere că tânăra este o persoană lipsită de apărare, vulnerabilă, cu semne clare de retard mintal, agenții s-au dus imediat la locuința acesteia. Au sunat la ușă, însă timp de mai multe minute nu a răspuns nimeni. Apoi la balcon a apărut un tânăr, identificat ulterior a fi Florin George Mihăescu, de 24 de ani, care la cererea agenților a coborât și a deschis ușa casei. În locuință polițiștii l-au găsit în bucătărie pe Ștefan Daniel Mihăescu, român de 22 de ani, iar într-o încăpere mică au găsit victima într-o stare evidentă de agitație. Aceasta le-a declarat agenților că un anume Mihai, identificat a fi Mihai Cătălin Mihăescu, de 20 de ani, nu o lăsa să iasă, o bătea și i-a luat cheile casei și cardul bancar.

În urma anchetelor demarate imediat s-a descoperit că începând din mai 2017, Mihai Cătălin Mihăescu, profitând de încrederea femeii, care s-a generat în cadrul unei relații cu aceasta, și-a adus în locuință frații. În plus, românul a început să o abuzeze verbal, psihologic și fizic, amenințând-o de fiecare dată că dacă va vorbi consecințele vor fi neplăcute.

De asemenea, victimei i-a fost interzis să iasă din casă și i s-a luat telefonul mobil pentru a nu putea contacta forțele de ordine. Cardul victimei era folosit de Mihai Cătălin Mihăescu pentru a ridica în mod regulat bani din contul în care era plătită pensia de invaliditate a italiencei.

Românii au fost arestați în flagrant delict pentru infracțiunile de sechestrare de persoană și rele tratamente. Cei trei au fost închiși în Penitenciarul din Trapani.