Un medic britanic îi acuză pe italieni că profită de coronavirus ca să lenevească

Italienii folosesc epidemia de coronavirus ca scuză pentru a face o „lungă siestă”. Medicul Christian Jessen, protagonistul serialului TV englezesc „Embarrassing Bodies”, difuzat pe Channel 4, este convins de acest lucru, scrie agenția ANSA.

Într-un comentariu la radiodifuzorului britanic Fubar Radio, Jessen a vorbit despre urgența coronavirusului, declanșând imediat o mulțime de comentarii negative: „Poate fi puțin rasist să spui, trebuie să mă scuzați, dar nu vi se pare o scuză? Italienii, din orice motiv, sunt pregătiți să oprească totul și să nu mai muncească, pentru a face o lungă siestă”.

„Cred că este doar o răceală rea și oamenii sunt mult mai îngrijorați decât ar trebui”, a încheiat medicul britanic.

Virologul italian Roberto Burioni i-a răspuns pe profilul său de Facebook: „Nu este momentul pentru polemici – scrie el – dar când un cretin insultă serios un popor care se luptă pentru viață, cu peste o mie de oameni morți și la fel de mulți în reanimare, nu poți să taci. Nu știu dacă acest program se difuzează de vreun operator italian: dacă este așa, trebuie să cerem să fie suspendat imediat. În fine, să ne amintim că sunt lucruri mai grave decât să iei coronoavirus, de genul să te naști cu un creier similar acestui idiot. Și în acest caz specific, <idiot> nu este o insultă, ci un diagnostic gratuit. Rușine!

Ce pedepse riscă persoanele care vin din țări puternic afectate de coronavirus și dau declarații false

Coronavirus: Spălați-vă pe mâini cel puțin 20 de secunde, strănutați în șervețele de unică folosință și evitați contactul cu persoane infectate

OMS: „COVID-19 are o rată de mortalitate de 3,4%. Gripa de sezon, sub 1%. Nimeni nu este imun”

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA