În data de 3 martie 2019, la ora 22.44 un român din Italia a publicat pe Facebook cum îi ridică autoritățile mașina.

Motivul? Avea numere de înmatriculare străine. Autoturismul nu era înmatriculat în România, ci în Franța.

Cristian Boby Nicolici a postat pe rețeaua de socializare următorul mesaj:

În video-ul postat, el și prietenul său s-au filmat sfătuind proprietarii de autoturisme înmatriculate în alte țări ce să facă.

„Băieți, o seară frumoasă la Milano. Fără mașină… nu mai umblați cu mașini străine…vi se sechestrează mașinași primiți amendă de 700 de euro. Zona Giambellino…băieți, cu număr francez… și nu puteți merge nici cu Euro 4”.

Autoturismul a fost luat pe o platformă, la fața locului fiind prezente patru mașini de carabinieri.

În decembrie 2018, românii din Italia au scris sute de mesaje ambasadei României la Roma în care îşi exprimă nemulţumirea faţă de modificările Codului rutier italian.

Acesta interzice persoanelor cu rezidenţa în Italia să circule mai mult de 60 de zile cu o maşină înmatriculată în străinătate.

Atunci, Ministerul Afacerilor Externe din România a reacționat și a precizat că: „autoritățile române urmăresc cu atenție subiectul modificărilor legislative introduse în legislația rutieră italiană prin Decretul-lege nr.113/2018”.

Ambasada României la Roma a făcut demersuri în regim de urgență, au spus atunci oficialii, pe lângă autoritățile italiene de resort pentru a obține clarificări cu privire la sfera de aplicare a prevederilor legislative.

Nu s-a întâmplat nimic, ceea ce demonstrează impotența autorităților de la București de a-și proteja cetățenii.

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?