Membrii bandei de români care au tăiat urechea uneia dintre victimele lor au fost condamnați la ani grei de închisoare. Pedeapsa stabilită de judecători se ridică la un total de 65 de ani de închisoare. Procurorii ceruseră 86 de ani de detenție.

În 2018, pe 23 septembrie, românii au fost autorii unui jaf extrem de violent care a îngrozit Italia. Victimele au fost Carlo Martelli, de 69 de ani, chirurg cardiovascular pensionat, și soția Niva Bazzan, de 70 de ani, fostă infirmieră

Alexandru Bogdan Colțeanu a fost condamnat la 15 ani și 4 luni de închisoare, Marius Adrian Martin la 11 ani și 4 luni, Aurel Ruseț și Constantin Țurlică la 10 ani, Ion Țurlică la 9 ani și 4 luni, iar Bogdan Ghiviziu a primit o pedeapsă de 8 ani de închisoare.

Toți sunt acuzați de complicitate la jaf multiagravat, vătămare corporală gravă, sechestrare de persoană și port abuziv de armă albă (au utilizat un cosor – cuțit scurt cu vârful încovoiat – cu o lamă de 12 centimetri, pentru a-i tăia urechea Nivei Bazzan).

Tot în acest caz, judecătorii l-au condamnat și pe Gheorghe Jacota la 10 luni de închisoare pentru favorizare.

Pe timpul procesului, românii au negat mereu că ar fi fost violent. Avocații lui Colțeanu au cerut chiar achitarea acestuia, susținând că în noaptea jafului se afla într-un hotel din Lanciano. Însă judecătorul a respins toate cererile.

Românii au intrat cu fețele acoperite în casă după ce au smuls grilajul din fier de la o fereastră. I-au suprins pe cei doi soți în somn, în dormitor, apoi i-au legat. Aici au început să întrebe cu insistență unde este seiful, lovindu-l pe italian cu brutalitate și tăind o parte din urechea dreaptă a soției sale. Însă în vilă nu există nici un seif.

Românii au răvășit și camera fiului infirm al cuplului, dar nu s-au atins de el. Infractorii au luat apoi cardul bancar al chirurgului și s-au dus la un bancomat din apropiere de unde au scos bani.

În jurul orei 6, soții au reușit să se elibereze și să dea alarma din vila fratelui medicului, situată în apropiere. Victimele au fost supuse îngrijirilor medicale la spitalul din Lanciano. Lui Martelli i-a fost diagnosticat un traumatism facial.

Bătrâni italieni, torturați și jefuiți de o bandă de români. Salvini: „Să putrezească în închisoare!”

Ziua erau zidari și grădinari, noaptea torturau bătrâni. Ei sunt românii arestați în Italia

Jaful de la Lanciano: A fost prins și al patrulea român

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!