Șase bărbați au fost reținuți de procurori pentru proxenetism și camată. În patru ani au obținut 1.000.000 de euro din practicarea prostituției mai multor femei în Austria și Elveția.

Polițiștii de la Crimă Organizată Cluj și Vâlcea au făcut în data de 6 mai 2020 mai multe percheziții în Cluj-Napoca și Dej într-un dosar de proxenetism și camătă.

În urma celor 14 percheziții efectuate în Cluj-Napoca, Dej, Gherla și Râmnicu Vâlcea, anchetatorii au ridicat 28.020 de euro, 11.130 de lei, 6.025 de lire sterline, 100 de franci elvețieni și patru ceasuri de lux.

Au fost indisponibilizate 31 de telefoane mobile, 13 cartele SIM, 13 laptop-uri, 38 memory stick-uri, 30 de carduri bancare, o macetă, un pistol tip airsoft, 7 chei auto, dar și mai multe înscrisuri.

Potrivit unui comunicat al IPJ Cluj, bărbații, cu vârste între 30 și 45 de ani, au determinat și înlesnit practicarea prostituției de către mai multe femei din Cluj-Napoca și Dej.

În urma acestor activități au obținut în perioada 2016 – 2020 aproximativ 1.000.000 euro.

Banii erau trimiși în România prin intermediul unor terțe persoane sau prin servicii de transfer de bani la distanță.

Șase persoane au fost reținute pentru 24 de ore: Cosmin-Sorin Pop, Codin-Iuliu Pop, Tudor-Vasile Vlașin, Augustin-Călin Man, Lucian-Dorin Jula și Vlad-Alexandru Rotar.

Magistrații Judecătoriei Dej decid pe 7 mai 2020 ce măsuri vor lua împotriva lor.

Unul dintre cei reținuți acum se ocupă de mult timp cu astfel de activități, așa cum reiese dintr-o sentință a Curții de Apel Cluj din mai 2015.

Lucian Dorin Jula a recunoscut în timpul unei anchete și ulterior în fața judecătorilor că s-a ocupat cu proxenetismul și traficul de persoane.

El și concubina lui locuiau în Germania și erau cunoscuți în Dej cu astfel de preocupări.

Prin intermediul lor a reușit în 2012 un bărbat să ducă în Germania la un club o femeie din Dej sub pretextul că va munci la cules de căpșuni.

În Germania, Jula și concubina lui i-au cazat pe cei doi la un hotel din Krefeld, iar apoi femeia a fost forțată să se prostitueze la clubul FKK Oase din Friedrichsdorf, în apropiere de Frankfurt.

În urma violențelor la care a fost supusă, inclusiv drogată și arsă cu țigara pe sân, femeia a reușit să fugă în România, fiind ajutată de un taximetrist. La Dej a aflat că sora sa, care rămăsese în țară, fusese lovită și arsă cu țigara pe sâni de amicul lui Jula.

Tribunalul Cluj l-a achitat în primă instanță pe acest individ care avea antecedente penale și trăia pe spinarea părinților, judecătorii considerând că victima nu prezintă credibilitate fiind o prostituată și nu putea fi atât de naivă încât să creadă că va fi dusă la cules de căpșuni.

Cu toate că cel care a dus-o în Germania, precum și partenerii lui Jula și concubina sa, au recunoscut faptele, judecătorii Tribunalului Cluj l-au achitat pe bărbat.

Clubul se afla la peste 200 de km de Krefeld unde Jula și bărbatul locuiau, așa că nu puteau să o constrângă pe victimă să se prostitueze au mai justificat judecătorii achitarea. Faptul că a plecat de la club și a ajuns în țară cu un autocar arată din nou, în percepția acelorași judecători, că victima avea libertatea de mișcare.

„Mai mult decât atât, ea nu a prezentat simptome specifice evitării ca urmare a stresului posttraumatic cum ar fi făcut orice femeie care ar fi trecut printr-o astfel de experiență”, au susținut judecătorii care au considerat că mărturia surorii victimei nu poate fi luată în calcul, fiind subiectivă.

Tot aceeași instanță a mai stabilit că victima nu putea să cadă în plasa tarficanților care i-au spus că va merge la cules de căpșuni pentru că în Germania nu se culeg căpșuni și ar fi trebuit să știe acest lucru.

„În privința biletului de autocar nu înțelegem cum și de ce acesta ar putea demonstra traficul de persoane. Totodată, nu s-a demonstrat în nici un fel câți bani a câștigat partea vătămata în Germania și nici faptul că aceasta s-a întors acasă fără nici un ban, neexistând nici o probă în acest sens”, s-a mai arătat în sentința din 2014 a Tribunalului Cluj.

Toate aceste aberații au fost demontate de judecătorii Curții de Apel care au decis condamnarea bărbatului la patru ani de închisoare.

Magistrații au decis în 2015 ca lui Jula, proaspăt reținut acum , să i se confiște 120.000 de euro. De la el și concubina lui au mai fost confiscați 9.000 de euro.

În 2015, Lucian Dorin Jula și-a recunoscut, așa cum am mai precizat, vinovăția pentru a beneficia de reducerea cuantumului pedepsei.

Reșițean, arestat în Germania. Fraudă în SUA cu 722 milioane USD pe seama idioților

Un MILION de euro, premiu oferit în Germania celui care dovedește non-existenţa orașului Bielefeld

Grupare de proxeneți, care opera în Germania, Marea Britanie și Cehia, destructurată de polițiștii români

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!