Un fost polițist din Buzău este cercetat în arest la domiciliu pentru trafic de influență după ce a ajutat un individ să treacă proba practică a examenului auto, categoria C.

Șoferul, proaspăt posesor al categoriei C, dar și intermediarul, o rudă a sa, vor sta și ei în arest la domiciliu pentru 30 de zile, se arată într-un comunicat al Direcției Generale Anticorupție din Ministerul de Interne.

Cei trei inculpați au fost reținuți pe 9 iunie pentru 24 de ore. A doua zi au fost duși la instanță cu propuenrea de arestare preventivă, dar judecătorii au fost miloși și i-au plasat în arest la domiciliu.

Ofițerii anticorupție s-au sesizat din oficiu în ceea ce privește infracțiuni de trafic de influență și cumpărare de influență săvârșite de mai multe persoane.

Peste 100 de români au cumpărat din Africa permise auto false și le-au preschimbat în România

Agentul de poliție Valerică Negoescu a fost angajat al Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Buzău, dar în prezent este pensionat medical.

El a fost abordat de o cunoștință care l-a rugat să intervină în favoarea unei rude de-a sa pentru a trece proba practică a examenului auto, categoria C.

Negoescu a cerut, se mai arată în comunicat, suma de 500 de euro pentru a interveni pe lângă examinatorii auto din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Buzău.

La data de 7 iunie 2021, candidatul a susținut proba practică și a promovat-o, iar în seara aceleeași zile i-a dat fostului polițist Negoescu cei 500 de euro.

Alin Gigi Bratu și Sandu Strejaru, ceilalți doi inculpați, nu au voie să ia legătura cu Negoescu și nici să comunice între ei pe perioada arestului la domiciliu.

Permise auto vândute pe rețele de socializare. Un tânăr a fost arestat

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!