Adolescent de 16 ani, la braconat cu armă artizanală. Doi buzoieni, arestați – VIDEO

Polițiștii din Buzău au efectuat pe 23 aprilie 2020 mai multe percheziții la domiciliile a 12 bărbați.

Aceștia au vârste cuprinse între 16 și 66 de ani și sunt anchetați pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj cinegetic.

Bărbații au confecţionat şi modificat arme, muniţii şi componente esenţiale ale acestora pentru a vâna ilegal.

Anchetatorii au indisponibilizat 15 arme, 900 de cartușe, dispozitive de iluminare, optice şi de vedere pe timp de noapte, în urma a 12 percheziții efectuate la persoane bănuite ar fi în scopul utilizării lor în activităţi de braconaj.

Acțiunea s-a desfășurat în municipiul Buzău şi în localitățile Pârscov, Tisău, Măgura, Unguriu și Berca.

Au fost confiscate zece arme artizanale cu ţevi lise, două arme lise cu serii polizate, trei arme de vânătoare deţinute legal, trei amortizoare, tuburi de cartuşe și mai multe componente de arme letale, 30 de kilograme de alice şi proiectile, aproximativ 900 de cartuşe de vânătoare deţinute legal, pulbere dispozitive sertizare şi confecţionare muniții, dispozitive de iluminare, optice şi de vedere pe timp de noapte.

Polițiștii au mai găsit și confiscat 120 kilograme de carne vânat aflată în diferite stadii de preparare, un cap de căprior, unul de mistreţ si alte fragmente osoase de porc mistreţ, dar și 2.000 de țigări fără timbru.

Potrivit unui comunicat al Poliției, trei dintre cei 12 suspecți au folosit mai multe utilaje de prelucrare a metalelor pentru confecţionarea şi modificarea unor arme.

Acestea au fost ulterior utilizate de alți trei suspecți cu vârste cuprinse între 16 și 39 de ani la braconaj. Pentru a nu li se lua urma, armele, muniția și vânatul erau păstrate la diferite rude şi cunoscuţi sau ascunse lângă locuințe în pământ sau în motoare de mașini dezafectate.

Procurorii buzoieni au decis reținerea a cinci dintre suspecți pentru 24 de ore. Printre ei, și adolescentul de 16 ani.

Pentru doi dintre cei reținuți, judecătorii au dispus măsura arestului preventiv pe 24 aprilie.

Adelin-Nicușor State și Daniel Habără vor sta după gratii 30 de zile. În februarie 2020, procurorii au decis renunțarea la urmărirea penală față de State după ce a fost acuzat de distrugere.

Urmărire spectaculoasă și uz de armă pentru oprirea unui pescador turcesc aflat la braconaj de calcan – VIDEO

Cu mașina Poliției la braconat. Noaptea, la lumina farurilor

Tăieri record de păduri în perioada stării de urgență!

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?