Adolescenți din Vâlcea, arestați pentru trafic de ecstasy prin licee. Aduceau droguri din Olanda și Germania

Procurorii DIICOT din Vâlcea au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor  R.D.S., în vârstă de 16 ani, şi  D. C. A., în vârstă de 15 ani, pentru săvârşirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc.

În perioada ianuarie 2019 și până în prezent, inculpații au introdus în țară, au achiziționat și au comercializat în licee din județul Vâlcea droguri de mare risc.

La sfârșitul lunii ianuarie 2019 inculpatul R.D.S. a adus din Olanda în România cantitatea de 100 de comprimate de ecstasy.

În cursul lunii martie 2019, R.D.S. a introdus fără drept din Germania în România cantitatea de 41 de comprimate de ecstasy.

El l-a cooptat pe inculpatul D.C.A. care procura bitcoin pentru achiziționarea drogurilor.

La data de 27 martie 2019, cei doi adolescenți au fost prinși în flagrant.  Inculpatul D.C.A. a fost depistat având asupra sa pachetul cu cele 41 de comprimate de ecstasy.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare au fost ridicate laptopuri, telefoane mobile, dar și alte bunuri folosite în activitatea infracțională.

Tribunalul Vâlcea a decis pe 28 martie 2019 arestarea preventivă pentru inculpatul R.D.S. și arestul la domiciliu pentru inculpatul D. C. A.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!