ANGLIA: Șofer român de TIR, condamnat pentru trafic de cocaină în valoare de 1,7 milioane de lire sterline

Un șofer român de TIR a fost condmnat în Anglia la sfârșitul lunii februarie 2020 la opt ani și opt luni de închisoare pentru trafic de droguri.

Mihai Ciceu, în vârstă de 34 de ani, a fost oprit în portul Hull și la control s-a descoperit în camionul lui cocaină în valoare de 1,7 milioane de lire sterline.

Pe 21 februarie 2020, o instanță din Hull a decis ca românul să stea după gratii, el declarându-se anterior vinovat.

Ancheta polițiștilor de la Crimă Organizată (National Crime Agency) a demarat pe 22 ianuarie 2020 după ce Mihai Ciceu, care profesa ca șofer de zece ani, a încercat să intre în Regatul Unit venind cu un feribot din Zeebrugge, Belgia.

El a fost oprit de polițiștii de frontieră care au găsit trei pachete ascunse în podeaua remorcii.

Pachetele conțineau 21 de kg de cocaină. Când a fost prins, românul a negat că ar știi ceva despre stupefiante.

Ciceu a declarat atunci că el a ajuns în Belgia cu două zile înainte de data stabilită, perioadă în care a lăsat TIR-ul nesupravegheat.

Cu toate acestea, șoferul nu a putut să dea vreun detaliu despre persoane care ar fi putut să ascundă drogurile cât camionul era în Belgia și nici cine le-ar fi ridicat odată ajunse în Marea Britanie.

Anchetatorii au găsit asupra lui mai multe telefoane mobile, el încercând să distrugă două dintre acestea în timp ce TIR-ul era percheziționat.

„Indivizi cum este Ciceu joacă un rol important în lanțul de aprovizionare, astfel de cantități de cocaină alimentează violența între bande sau violența stradală”, a declarat Mark Spoors, comandant de divizie în cadrul National Crime Agency.

„TIR-ul condus de Mihai Ciceu avea locuri special amenajate pentru contrabandă”, a explicat și directorul adjunct al Poliției de Frontieră, Murdo MacMillan.

Mihai Ciceu s-a născut în Sighetul Marmației, județul Maramureș, dar locuiește în comuna Lovrin din județul Timiș. Este asociatul unic și administratorul firmei de transport LKV Ciceu înregistrată în 2015 în aceeași localitate.

În 2018, firma a avut pierderi de peste 33.000 RON.

La câteva zile de la condamnarea lui Ciceu, o altă instanță din Anglia l-a trimis după gratii pe un șofer bulgar de TIR.

Iuri Vasiliev, în vârstă de 48 de ani, a primit 12 ani de închisoare după ce a fost prins anul trecut cu cocaină în valoare de 1,4 milioane de lire sterline.

Și el era proprietarul unei firme de transport rutier care ducea diferite mărfuri din Bulgaria în Germania și Marea Britanie.

Premieră în Europa: Un submarin lung de 20 m, plin cu trei tone de cocaină, a fost interceptat

Românul executat în Costa Rica, cărăuș de cocaină pentru un clan din Timișoara

Înscenare pusă la cale de un traficant turc de droguri ca să scape din închisorile românești

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?