Skip to content

Apelul fostului reporter Marius Buga, Pro TV, dedulcit la doi minori

Apelul fostului reporter Marius Buga, Pro TV, la un pușcăriaș

În februarie 2023, într-o zi de harți, cu dezlegare la frupt, când creștinii cuvioși se plecau la mucenicul Stratilat și proorocul Zaharia, un reporter Pro TV a fost arestat pentru că s-a dedulcit la doi băieți minori de la „Casa Soarelui”, un centru social pentru minorii cu autism.

Unul dintre ei, arestat într-o altă cauză, a dezvăluit polițiștilor relațiile sale amoroase cu ferchezuitul jurnalist. Judecătorii au decis atunci arestarea lui Marius Buga pentru 30 de zile pentru comiterea infracțiunii de act sexual cu un minor.

Timp de două luni, el a încercat în zadar să scape de arest, știind din surse sigure cam ce atitudine au pușcăriașii față de un agresor sexual de minori. Pe 28 aprilie 2023, judecătorii au decis înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu și i-au impus o serie de interdicții.
Studiu ADN: Rușii sunt originari din Bangladesh și estul Indiei. O enigmă germană

După alte două luni, magistrații au plecat din nou urechea la doleanțele reporterului și au hotărât înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Interdicțiile au fost menținute. Procurorii s-au opus în zadar.

La un an de la arestare, Marius Buga încă se lupta cu sistemul judiciar. Contestații peste contestații. Cereri peste cereri. Excepții peste excepții. N-a mers. Așa că instanța a decis că individul poate fi judecat, chiar dacă acesta a insistat cu tertipurile judiciare până în aprilie 2024.

Pe 14 mai, Judecătoria Târgoviște l-a condamnat pe inculpatul Marius – Ionuț Buga, „ de cetăţenie română, necăsătorit, studii – superioare, ocupaţie – reporter, fără antecedente penale” la doi ani și opt luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor.  

Adolescenții care i-au căzut la pat vor primi fiecare câte 10.000 de lei daune morale. Unul stă în Penitenciarul Mărgineni, celălalt la „Casa Soarelui” de pe strada Vlad Țepeș din fosta curte domnească a Țării Românești.
Șofer român de camion, condamnat pentru tentativă de răpire a unui copil. „Am vrut să-i dau bomboane.”

Informațiile biologice ale fostului reporter vor fi introduse în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare și în Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor.

Magistrații au menținut sechestrul asigurător dispus asupra apartamentului fostului reporter Pro TV. El trebuie să plătească cheltuieli judiciare către stat în cuantum de 2.000 de lei, din care 954 pentru faza de urmărire penală. Statul va plăti pentru cei patru avocați din oficiu ai lui Buga, din fondurile Ministerului Justiției, 2.050 de lei. Pe 20 mai, condamnatul a făcut apel. Dacă hotărârea va rămâne definitivă, el va ajunge în același penitenciar cu una dintre victimele sale.