Arsenal ascuns în pâmânt, două femei din Vrancea au fost arestate. Soții lor sunt închiși pentru un asasinat

Sâmbăta de dinaintea Floriilor nu a fost deloc una liniștită pentru două femei din Vrancea. În urma unor percheziții efectuate de polițiștii din Buzău au ajuns după gratii.

Pe 24 aprilie 2021, au fost efectuate șapte percheziții în județele Vrancea și Bacău la persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și trafic de produse sau substanțe toxice.

Din cercetări a reieșit că patru persoane, două femei de 27 și 35 de ani și doi bărbați de 35 și 43 de ani din Vrancea, au deținut arme, muniții și substanțe toxice pe care, în perioada martie-aprilie 2021 ar fi intenționat să le comercializeze, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Armele erau îngropate într-o curte și depozitate într-o geantă specială. În urma perchezițiilor, au fost ridicate: șapte arme letale deținute ilegal (o armă automată militară, o carabină, două arme de vânătoare semiautomate, trei pistoale calibrul 9 mm), 1.000 de cartușe aferente, un recipient cu aproximativ două kg. de substanță ce pare a fi mercur, un pistol neletal deținut ilegal și două dispozitive de tip amortizor.

Pe 25 aprilie, magistrații Judecătoriei Buzău au decis arestarea Ionelei Văscăuțanu și a Luminiței Iosif pentru 30 de zile. Prima este acuzată de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și trafic de substanțe periculoase, iar cea de-a doua de tentitativă la infracțiunile comise de amica ei.

Soții celor două, Vasile Gheorghe Văscăuțanu zis Gigi Englezu’ și  Gabriel Pompiliu Iosif, sunt în arest preventiv din 2019 fiind acuzați că au asasinat un afacerist.

Comisar din Penitenciarul Tulcea, contrabandist pentru un criminal condamnat

Gigi Englezu’ a mai fost condamnat pentru câteva infracțiuni, cea mai gravă fiind comercializarea a aproape 1,7 kg de droguri.

În seara de 22 februarie 2019, trei bărbați l-au urmărit cu mașina pe unul dintre patronii unei case de schimb valutar din Focșani.

Pe un drum județean, au lovit cu autoturismul lor mașina acestuia, iar Văscăuțanu și un alt bărbat au tras mai multe focuri de armă. Victima, în vârstă de 61 de ani, a decedat pe loc.

Atacatorii au folosit un pistol automat Beretta Model 38 și un pistol semiautomat marca Vincenzo Bernadelli.

Gabriel Pompiliu Iosif este cercetat pentru instigare la omor calificat și instigare la tentativă la tâlhărie calificată, fiind cel care a oferit atacatorilor date despre victimă și a fost unul dintre cei care au pus la cale planul, inclusiv folosirea armelor. Pentru aceasta, ar fi trebuit să primească un sfert din pradă.

Un traficant de droguri din Uricani și un proxenet din Avrig, arestați pentru un asasinat comis în Spania

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!