Skip to content

Atac armat ca-n filme la Iași. Bărbat, împușcat dintr-o mașină

Atac armat ca-n filme la Iași. Bărbat, împușcat dintr-o mașină

Un bărbat din Iași și-a împușcat rivalul dintr-o mașină, apoi a fugit. Poliția îl caută, iar procurorii cer arestarea în lipsă. Potrivit presei locale, arma de foc a fost achiziționată din Italia.

Miercuri, 1 februarie 2023, în jurul orei 21.20, Alexandru Alin Plop conducea un Audi pe strada Basarabi din muncipiul Iași, nu de parte de Gara de Nord, când l-a văzut pe A.M.M., în vârstă de 40 de ani.

Cum între cei doi exista o rivalitate, Plop a scos pistolul și a tras în zona gâtului, după cum reiese dintr-un comunicat al Parchetului. Victima a fost dusă de urgență la spital.

În vârstă de 30 de ani, Plop este cercetat pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor. El a fugit de la locul faptei și este căutat de polițiști. Cu toate acestea, numele lui nu figurează pe site-ul Poliției Române la rubrica „Persoane Urmărite”. Judecătorii ieșeni vor decide pe 3 februarie dacă vor lua sau nu măsura arestării lui Plop.

„Din verificările efectuate în faza iniţială a urmăririi penale s-a stabilit că victima şi agresorul se cunoşteau, că acesta din urmă are mai multe condamnări pronunţate de autorităţile judiciare din Italia şi mai este cercetat într-un alt dosar penal”, se arată într-un comunicat al Parchetului preluat de Agerpres.

Un mascat din Iași a fost împușcat de un polițist