Skip to content

Atenție la chilipiruri! Român anchetat după ce a cumpărat un BMW furat

Atenție la chilipiruri! Român anchetat după ce a cumpărat un BMW furat

Un cetățean român s-a bucurat când a crezut că a făcut afacerea vieții. A cumpărat din Republica Moldova un BMW din 2017 cu numai 20.600 de euro. Când a vrut să treacă granița în România, a avut parte de o surpriză neplăcută.

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au efectuat o descoperire remarcabilă la controlul de frontieră, reținând un autoturism marca BMW 530E, an de fabricație 2017, care a fost raportat ca fiind furat în urmă cu trei săptămâni din Norvegia.

Incidentul a avut loc în data de 29 mai 2023 când un cetățean român în vârstă de 40 de ani a fost oprit în timp ce încerca să intre în țară cu acest vehicul. La prima vedere, autoturismul părea normal, cu numere de înmatriculare din Republica Moldova, însă polițiștii au avut suspiciuni cu privire la situația juridică a acestuia.

Verificările ulterioare au confirmat faptul că mașina era căutată pentru confiscare, având un semnal de furat introdus de autoritățile norvegiene pe data de 10 mai 2023, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Conducătorul auto a declarat că a cumpărat autoturismul de la o persoană fizică cu suma de 20.600 de euro și s-a bucurat că a negociat bine. Prețul real al mașinii este de peste 30.000 de euro. Șoferul a susținut că nu știa că autoturismul era furat sau implicat în vreun litigiu.

În prezent, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru infracțiunea de furt, iar autoturismul, evaluat la aproximativ 150.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării investigațiilor.

Autoturism furat din Belgia, depistat la frontieră. „L-am luat în leasing, n-am mai plătit ratele”

Autoturism în valoare de 150.000 de euro, furat din Germania, găsit în posesia unui român

Mașini de lux furate din Germania, depistate în România. Valoarea autoturismelor este de peste 260.000 de euro