Skip to content

Atenție la înșelăciunea prin metoda COVID-19!

Un bărbat din Iași a fost arestat pentru că a înșelat mai multe bătrâne prin metoda „COVID-19”. Aceasta nu diferă practic de metoda „Accidentul”.

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, au identificat un bărbat în vârstă de 43 de ani care este bănuit de comiterea infracţiunii de înşelăciune prin metoda COVID-19.

Româncă, înșelată cu 30.000 de euro de un bărbat cunoscut pe Facebook care pretindea că e general american

Potrivit anchetatorilor, în perioada 9 septembrie – 5 decembrie 2020, Sorin Marius Dascălu a apelat telefonic cinci bătrâne și le-a spus că membri ai familiilor lor au COVID-19, sunt grav bolnave și au nevoie de aparate de ventilație.

Bătrânele, cu vârste cuprinse între 74 şi 86 ani au căzau în plasa escrocului. După ce a discutat telefonic cu victimele, Dascălu s-a dus la locuinețele acestora pentru a primii banii ceruți la telefon. A primit între 5.000 și 20.000 de lei.

De la una dintre victime a primit lei, valută şi două carduri bancare cu tot cu codurile PIN, se arată într-un comunicat de presă al I.P.J. Iași. Prejudiciul a fost recuperat parţial.

Magistrații ieșeni au decis pe 6 decembrie să-l trimită pe Dascălu pentru 30 de zile după gratii, el fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată.

Cum au înșelat patru români o companie aeriană cu 30.000 de euro