Skip to content

Au încercat să scape de carantina din România cu acte false. S-au întors în Austria unde intră în carantină

O familie de români din Austria a încercat să intre în țară pe la Punctul de Trecere a Frontierei Petea din județul Satu Mare cu certificate verzi false pentru a evita carantina.

În urma verificărilor și deschiderii unui dosar penal, familia a ales să se întoarcă în Austria unde tot va intra în carantină începând de luni.

Austria va intra în lockdown total timp de zece zile începând din 22 noiembrie

În data de 19 noiembrie 2021, în jurul orei 03.30, s-au prezentat pentru a intra în România o familie din judeţul Satu Mare: soţ, soţie şi fiul acestora, major. Aceștia călătoreau într-un autoturism înmatriculat în Austria.

La controlul de frontieră au declarat că vin din Austria, ţară aflată în zona roşie a statelor cu risc epidemiologic.

Persoanele care vor să intre în România venind din această ţară trebuie să se supună măsurii carantinării, excepţie făcând cei care prezintă un certificat digital EU-Covid.

Cei trei membri ai familiei au arătat poliţistului de frontieră certificatele digitale EU-Covid prevăzute cu cod QR, eliberate de către autorităţile austriece, pe care erau inscripţionate datele lor de identificare şi din care rezulta că în data de 17 noiembrie au făcut un test PCR, iar rezultatul este negativ, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

În urma scanării codurilor QR, polițistul de frontieră a constatat că testele sunt expirate, data prelevării probei fiind 21 octombrie 2021.

Din această cauză, le-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Familia de români din Austria a decis să nu mai intre în țară și a făcut cale-ntoarsă, dar tot nu vor scăpa de carantină.

GERMANIA a intra în zona roșie. Lista țărilor cu risc epidemiologic, actualizată