Autorul unui jaf armat, căutat în România și Germania, oprit la frontiera cu Republica Moldova

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat şi reţinut un bărbat cu cetăţenie română şi moldovenească care era căutat de autorităţile din  România și Germania.

„În ziua de 15 decembrie 2020, în jurul orei 23.30, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, un bărbat, G.I., cetăţean român şi R. Moldova, în vârstă de 28 de ani, conducând un autoturism, înmatriculat în R.Moldova”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Când i-au verificat documentele, poliţiştii au constatat că pe numele tânărului figurau două alerte. Una era de punere în aplicare a unui mandat de arestare şi predare sau extrădare emis de autorităţile din România la data de 13 iulie 2020.

UNGARIA: Tânăr din Bârlad, jaf armat asupra unui autoturism în care erau trei românce

Cealaltă fusese emisă de autorităţile din Germania la data de 6 iulie 2020. Acolo, Igor Gonța are de executat o pedeapsă privativă de libertate în Germania pentru săvârşirea infracţiunilor de jaf armat și tăinuire.

Mandatul a fost emis de un judecător din Villingen-Schwenningen, landul Baden-Württemberg, pentru că Igor Gonța a comis trei infracţiuni de furt, nouă infracţiuni de furt agravat în grup şi șapte infracţiuni de jaf din locuinţe.

În data de 16 decembrie, magistrații Curții de Apel iași au decis arestarea româno-basarabeanului pentru 30 de zile. Până la extrădare, el va sta în arestul I.P.J. Vaslui.

Recompensă de 1.000.000 de euro pentru prinderea unui evadat celebru

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!