Autoturism în leasing, vândut pe internet. Șoferul a încercat să iasă din țară cu acte false

Un autoturism marca Hyundai Tucson, fabricat în 2023 și înmatriculat în România pe numele unei firme de leasing, găsit la graniță cu acte și numere false de Suedia.

Pe 17 aprilie, în jurul orei 14.00, la punctul de trecere a frontierei de la Sculeni, dintre România și Republica Moldova, a apărut un cetățean moldovean la volanul unui Hyundai Tucson pentru a ieși din țară.

Polițiștilor li s-au părut suspecte actele pe care bărbatul de 54 de ani le-a dat spre control, așa că au făcut verificări amănunțite.

Astfel au constatat că certificatul de înmatriculare este unul fals, iar autovehiculul figura înmatriculat în România, cu numere de leasing, și era proprietatea unei societăţi de profil din Bucureşti.

Luat la întrebări, cetățeanul basarabean a spus că a cumpărat autoturismul de la un cetăţean, de pe un site de vânzări auto, şi a plătit pe el 31.110 euro. Nu știa că vânzătorul nu era și proprietarul. Anchetatorii evaluează mașina la 37.000 de euro.

Ca urmare, autoturismul a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Ancheta vizează comiterea infracțiunilor de fals material, uz de fals, conducerea unui autovehicul cu numere false de înmatriculare şi tăinuire.

Autoturism furat din Belgia, depistat la frontieră. „L-am luat în leasing, n-am mai plătit ratele”