Bătrân în vârstă de 83 de ani din Vâlcea, înșelat de doi falși polițiști din Cluj

Un bătrân în vârstă de 83 de ani din Râmnicu Vâlcea a fost înșelat de doi bărbați care, pretextând că sunt polițiști, au intrat în casă și i-au luat o sumă de bani.

Fiica bătrânului i-a alertat pe adevărații polițiști pe 20 ianuarie. Aceștia au reușit să-i prindă în flagrant pe „colegii” lor în comuna Milcovu, aflată la 15 km de Râmnicu Vâlcea. Aveau asupra lor 7.550.

Cei doi bărbați care l-au păcălit pe bătrân sunt din Cluj și au pretins că sunt de la Crimă Organizată și foloseau o insignă de jucărie pentru a se legitima.

Razie la cel mai mare falsificator de bancnote de plastic din lume. Peste 1,7 milioane de lei falși, pe piață

Modul de operare nu este unul nou, potrivit Poliției Române, iar cei doi nu ar fi la prima acțiune de acest fel. Cum funcționa înșelătoria?

Sunau la ușile bătrânilor și le spuneau că poștașul le-a adus pensia cu bani falși și, ca urmare, a fost arestat. Apoi le cereau să le arate o bancnotă de 100 de lei din pensie pentru verificare, dar și locul unde sunt păstrați banii.

Ulterior, falsul polițist de la Crimă Organizată invita victima să meargă împreună într-o altă cameră, cu mai multă lumină, unde să analizeze ma bine bancnota. În acest timp, celălalt „polițist” golea sertarul cu bani.

ITALIA: Liderul bandei de români care a torturat doi bătrâni, pedeapsă mai mică în apel

Pe 21 ianuarie, Zoltan Dumitrescu, în vârstă de 43 de ani, și Ludovic Norbert Diosegi, 25 de ani, au fost arestați pentru 30 de zile, fiind acuzați de furt calificat și uzurpare de calități oficiale.

Ambii au contestat măsura arestului preventiv. Tribunalul Vâlcea va decide pe 27 ianuarie dacă cei doi clujeni vor rămâne sau nu după gratii.

Ludovic Norbert Diosegi a trecut de la furt de țevi la „Poliție”

Ludovic Norbert Diosegi era minor în 2017 când a fost trimis în judecată pentru furtul unor de țevi de cupru, a două boilere și a două televizoare dintr-o parohie. A scăpat de închisoare doar pentru că s-a împăcat cu păgubașii.

Zoltan Dumitrescu fusese liberat condiționat la sfârșitul lunii septembrie 2020 din Penitenciarul Oradea. Fusese condamnat în 2017 la șapte ani și 300 de zile pentru fapte similare, păgubiții rămânând fără zeci de mii de lei.

Potrivit rechizitoriului, Zoltan Dumitrescu se prezenta ca fiind colonel de poliție și a profitat de o persoană în vârstă de 85 de ani căreia i-a spus că face o anchetă privind banii falși pe care îi distribuia poștașul. I-a luat 200 de lei și cardul bancar.

Pentru a ieși din pușcărie, Zoltan Dumitrescu le-a spus judecătorilor că dorește să muncească și să achite prejudiciul și „își ia angajamentul în scris, că va munci pentru a achita prejudiciul cauzat persoanelor vătămate”. Chiar dacă Dumitrescu este un recidivist înrăit, judecătorii au decis să-l lase liber.

BELGIA: Poliția a arestat patru români care au bătut un bătrân și l-au jefuit în propria casă

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!