Beizadeaua unui magistrat, trimisă în judecată pentru uciderea unei femei și fugă de la locul accidentului

Procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au încheiat urmărirea penală și au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a unui inculpat pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, în ziua de 19 august 2020, în jurul orei 22:10, în timp ce conducea sub influența alcoolului un autoturism marca BMW pe strada Dumbrava din orașul Novaci, jud. Gorj, inculpatul a accidentat mortal o persoană de sex feminin care se deplasa în afara părții carosabile în sens contrar față de direcția de mers a autoturismului.

De ce zburdă liberi în România criminalii pe patru roți

După accident, șoferul a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție. Ulterior, femeia a murit la spital.

„Circulând în afara carosabilului și sub influența băuturilor alcoolice, inculpatul a afectat siguranța circulației și dreptul la viață al victimei”, se mai arată în comunicatul din 8 ianuarie.

Șoferul este Mihai Dafinescu, are 25 de ani și este fiul președintei Judecătoriei Novaci. El a fost arestat, dar avocații lui au încercat să înduplece magistrații să-l plaseze în arest la domiciliu. Cererea le-a fost respinsă. Procesul se va judeca la Craiova.

Mușamalizare ieftină a unui accident auto comis de un polițist beat care a ucis un copil

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!