BELGIA: Sirianul care a înjunghiat o româncă de 51 de ori și a lovit-o cu ciocanul, condamnat la 25 de ani

Miercuri, 23 mai 2018, începuse ca o zi normală pentru Laura Maria Berzigheanu. Se mutase din Târgu Cărbunești, județul Gorj, în Belgia cu prietenul ei. Ea s-a apucat să practice prostituția, iar el se ocupa cu vânzarea de mașini.

Potrivit presei belgiene, cuplul spera să facă suficienți bani încât să înceapă ducă o viață bună în România. Jurnaliștii din Gorj scriau că mama Laurei a negat faptul că fiica ei s-ar fi prostituat și chiar dacă ar fi făcut-o, ar fi fost forțată.

Femeia a mai spus jurnaliștilor că știa că fiica ei traduce documente pentru mașinile second-hand ce aveau să fie aduse în România.

Acea zi de miercuri a fost ultima din viața tinerei românce. Avea 19 ani. Unul dintre clienții săi, Maikel Etta, numulțumit de serviciile prestate, a băgat de 51 de ori cuțitul în ea și a lovit-o de 11 ori cu ciocanul. Crima a avut loc într-un apartament din Rue des Platanes din Etterbeek, o suburbie a Bruxelles-ului.

Agresorul în vârstă de 21 de ani este dintr-o familie de sirieni. El a fost condamnat în 25 iunie 2020 la 25 de ani de închisoare pentru omor cu premeditare.

Maikel Etta îi ceruse româncei banii pentru ultimul serviciu sexual prestat din cauză că că acesta a fost prea scurt pentru 150 de euro și îi spusese să-i returneze 50 de euro, conform cotidianului Het Laatste Nieuws.

Când tânăra a refuzat să-i înapoieze banii, a omorât-o. Cadavrul a fost găsit la ora nouă seara de partnerul victimei.

„Am făcut ceva monstrous”, a spus el celor trei judecătoril și juraților chiar înainte de a i se da verdictul. Ei au luat în considerare faptul că, înainte de a o ucide, a căutat prin casă după bunuri de valoare. O circumstanță agravantă a fost violența cu care i-a curmat româncei viața.

Președintele completului de judecată i-a sugerat criminalului să facă consiliere psihologică în închisoare. „Când vei fi eliberat, vei avea o viață. Laura, nu”, i-a spus el lui Etta.

Româncă dispărută în Spania, căutată prin Interpol. Mama adolescentei cere ajutor și critică polițiștii

Româncă de 18 ani, ucisă cu brutalitate în Elveția. Principalul suspect, trimis în judecată

SPANIA: El Mundo a refăcut ultimele clipe ale Danei Leonte, românca ucisă și dezmembrată

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!