Un bolid de lux căutat de autoritățile germane a fost confiscat de polițiștii de frontieră de la Garda de Coastă.

La data de 27 decembrie 2020 a fost depistat în municipiul Constanța un autoturism de lux înmatriculat în România, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că vehiculul figurează ca bun căutat pentru confiscare, alerta fiind introdusă de autoritățile din Germania.

Autovehiculul aparținea unui cetățean român în vârstă de 38 de ani și domiciliat în județul Tulcea. Întrebat de proveniența bolidului, bărbatul a declarat că l-a achiziționat fără a cunoaște faptul că ar fi furat.

Un echipaj al Poliției Locale l-a amendat pe șofer pentru pentru parcare neregulamentară. Acesta este cercetat și pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire.

Autoturismul, în valoare de aproximativ 1.000.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul Gărzii de Coastă.

ITALIA: Români implicați în furturi și dezmembrări de mașini de lux. Piesele ajungeau în Maroc

La la începutul anului, poliţiştii de frontieră au descoperit 156 de autovehicule semnalate furate sau căutate de autorităţi (122 autoturisme, 19 microbuze, zece automărfare, două motociclete şi trei remorci).

Cele mai multe autovehicule au fost descoperite la frontiera cu Ungaria, dar cazuri semnificative s-au înregistrat şi la frontiera cu Republica Moldova și Bulgaria.

Principalele ţări de unde proveneau autovehicule sunt Germania, Italia, Marea Britanie, dar şi România, majoritatea maşinilor depistate fiind din categoria autoturismelor de lux şi din clasa de mijloc.

În cele mai multe cazuri, cei care se aflau la volanul maşinilor respective au declarat că nu ştiau că autoturismele se află în atenţia autorităţilor ca fiind furate, ei fiind doar „cumpărători de bună credinţă”. Alţii au susţinut că au primit o sumă de bani pentru a transporta maşinile în România.

Pe lângă Mercedes, Range Rover, BMW sau Audi Q8 a mai fost confiscat și autoturisme Tesla căutat de autorităţile din Norvegia. Cele două Tesla Mașinile au fost descoperite în Iaşi și Suceava.

Lamborghini provenit din trafic de minore, confiscat de procurorii de la Crimă Organizată

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!