Skip to content

Cannabis și ecstasy găsite la fanii lui Viktor Orbán de la Băile Tușnad

orban baile tusnad droguri

Universitatea de vară de la Băile Tușnad a etnicilor maghiari, descrisă de Agerpres drept o „amplă reuniune intelectuală” a avut loc anul acesta între 19 și 24 iulie.

Evenimentul s-a remarcat mai ales prin discursul premierului ungar Viktor Orbán care a fost plin de remarci considerate chiar de apropiații lui drept rasiste. Derapajele lui Orbán de la „universitate” au atras atenția întregii lumi.

Adunarea de la Băile Tuşnad are loc de trei decenii și reprezintă, așa cum un înalt oficial maghiar spunea, „un atelier pentru identitatea şi suveranitatea naţională”.

Printre participanții la evenimente s-au aflat și unii care au fost prinși cu droguri, cannabis și comprimate de ecstasy. Asta pentru că, pe lângă discursuri politice ale liderilor maghiari, au loc și concerte.

„În perioada 19 – 23 iulie 2022, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Harghita din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu-Mureș au acționat pentru combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, în orașul Băile Tușnad, cu ocazia desfășurării unor manifestări publice”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Polițiștii au depistat în interiorul „universității” cinci persoane, toate din județul Harghita, care aveau asupra lor droguri pe  care intenționau să le consume, dar și să le comercializeze.

„Au fost întocmite dosare penale. Cercetările sunt continuate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.”

FRANȚA: Prins cu 500 de kg de droguri, un șofer român de camion riscă 10 ani de închisoare și peste un milion de euro amendă

Gardian, reținut pentru o șpagă de 12.000 €. Trebuia să ducă unui deținut droguri și telefoane mobile

Șef al celui mai violent cartel mexican de droguri, prins în România și extrădat în SUA