Cazul unei tinere din România ucise cu brutalitate în Irlanda în 2008 rămâne nerezolvat de mai bine de un deceniu.

Poliția irlandeză, Garda Síochána sau pe scurt Gardaí, a rămas fără niciun fir după ce o persoană care avea detalii despre crimă a decedat subit.

Maxine Wilson a decedat subit pe 3 martie 2019 în casa tatălui ei, scrie The Irish Sun.

Ea era nepoata lui Martin „Generalul” Cahill și apropiată a lui Liam Byrne, membru al cartelului irlandez Kinahan.

Maxine Wilson a spus unor prieteni că românca, care avea 18 ani, a fost ucisă pentru că criminalul a văzut „diavolul în ochii ei”.

Maxine Wilson (Foto: The Irish Sun) a fost singurul martor ocular

Mărioara Rostaș a fost răpită pe 8 ianuarie 2008 de pe Lombard Street din centrul orașului Dublin.

Tânăra a fost împușcată în cap de patru ori în casa lui Maxine Wilson din Brabazon Street înainte ca trupul ei să fie îngropat.

Rămășițele româncei au fost găsite patru ani mai târziu, în 2012. Cadavrul era învelit cu saci menajeri și bandă adezivă.

Doi martori au declarat polițiștilor irlandezi imediat după macabra descoperire că Maxine Wilson știe cine este asasinul Mărioarei.

„Mi-a spus (n.r. – Maxine Wilson) că criminalul a adus-o pe fată în casa ei. Ea a spus că el a împușcat-o în cap. Am întrebat-o de ce și mi-a spus că ea (n.r. – Mărioara Rostaș) îl avea pe diavol în ochi”, a declarat unul dintre martori, un bărbat.

Al doilea martor, o femeie, le-a declarat anchetatorilor că „Maxine a spus că a auzit împușcături și a fugit în sus pe scări și fata era împușcată și era sprijinită de perete și avea doar chiloții și sutienul”.

Când martora a întrebat-o pe Maxine ce a făcut când a văzut victima, aceasta i-a spus că „am trecut peste și am mângâiat-o pe păr”.

Unchiul lui Maxine Wilson, Martin „Generalul” Cahill a fost un interlop cunoscut în Irlanda, implicat în jafuri și răpiri.

A fost asasinat în 1994 când returna o casetă video cu filmul Delta Force 3: The Killing Game.

„Generalul” a fost împușcat în față și piept de mai multe ori și a decedat instantaneu.

Există mai multe teorii despre moartea lui.

Una dintre ele este că IRA a comandat asasinatul pentru că organizația și l-a asumat într-un comunicat de presă.

A doua teorie a fost înaintată de Paul Williams, un scriitor care a publicat o carte despre viața interlopului.

Conform surselor sale din din poliție, se pare că „Generalul” a fost ucis de doi dintre locotenenții săi în urma unei afaceri cu droguri.

Despre viața „Generalului” s-a făcut și un film care a câștigat premiul pentru regie la Festivalul de Film de la Cannes.

Verișorii lui Maxine sunt Eric și Keith Wilson, doi notorii asasini.

Eric „Lucky” Wilson este considerat unul dintre cei mai prolifici asasini din Irlanda. Este închis în Spania unde a fost condamnat la o pedeapsă de 23 de ani pentru crimă.

Keith Wilson a fost extrădat din Spania după ce fugise din Irlanda în urma unui alt asasinat.

Maxine Wilson a fost arestată pe 28 noiembrie 2008 și apoi pe 9 martie 2012 pentru tăinuire în legătură cu răpirea și asasinarea Mărioarei Rostaș.

Mărioara Rostaș a fost răpită și împușcată în cap

În 2008, Maxine nu a făcut nicio declarație la poliție, dar în 2012 a recunoscut că românca a fost împușcată la ea în casă.

Fostul ei soț, Fergus O’Hanlon, se află în programul de protecție a martorilor după ce a luat decizia să coopereze cu autoritățile în acest caz.

O’Hanlon nu a fost implicat în răpire și asasinat, au stabilit polițiștii.

Fratele ei, Alan Wilson, a fost declarat nevinovat în urma unui proces, în timpul căruia s-au găsit în casa lui Maxine probe ale crimei.

Chiar dacă locuința fusese incendiată, criminaliștii au găsit două cartușe și găuri de glonț în perete.

Maxine Wilson a încercat o dată să omoare un avocat în casa acestuia din Dublin din cauză că el coopera cu poliția.

Glonțul nu l-a nimerit, dar avocatul a declarat presei că a făcut ulterior pace cu Maxine Wilson.

Chiar dacă a scăpat ca prin urechile acului, avocatul Herbert Kilcline crede că Maxine s-a simțit vinovată de moartea Mărioarei Rostaș și după crimă s-a apucat de alcool și droguri.

Eddie Cahill, un alt unchi al lui Maxine, a spus jurnaliștilor la înmormântare că viața nepoatei sale a fost dată peste cap de ceea ce i s-a întâmplat româncei.

„A avut o viață grea și nu a consumat deloc alcool sau droguri până la acea crimă. Mulțumită deciziei ei de a spune altora ce s-a întâmplat cu Mărioara, poliția a reușit să afle unde era îngropată”, a explicat Cahill.

„M-am rugat ca ea să spună într-o zi toată povestea, dar n-a fost să fie. A fost singurul martor ocular, iar acum e moartă”, a mai adăugat el.

Maxine Wilson nu a fost niciodată acuzată, dar la polițiștii nu uită că ea a îngreunat timp de patru ani ancheta prin refuzul de a vorbi.

Părinții Mărioarei, Dumitru și Mărioara Rostaș (foto The Irish Sun), au acordat în exclusivitate un interviu pentru The Irish Sun.

„Persoana care a făcut aceasta trebuie omorâtă, spânzurată sau să i se dea închisoare pe viață. Dacă ar fi fost omorâtă o tânără irlandeză cum ar fi reacționat sistemul de justiție?”, s-a întrebat tatăl victimei.

Părinții au mai spus că atunci când au fost la proces (n.r. – procesul lui Alain Wilson) erau opriți de irlandezi care își exprimau regretele.

Trupul Mărioarei Rostaș a fost repatriat cu ajutorul Departamentului de Protecție Socială din Irlanda care a plătit 10.000 de euro pentru această procedură.

Odată cu decesul subit al lui Maxine Wilson, poliția irlandeză rămâne fără martorul principal al crimei.

Se pare că secretul a fost ars săptămâna aceasta odată cu incinerarea lui Maxine Wilson.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?