Skip to content

Chirurg oncolog, flagrant cu 300 de lei mită. Are un salariu lunar de 30.000 de lei

mita medici timisoara

Un cunoscut medic chirurg oncolog din Timișoara, vicepreședinte al PSD Timișoara, fost prodecan în cadrul Universității de Medicină, fost consilier local PSD și manager general de spital, a fost arestat pentru luare de mită.

Prof.univ.dr. Octavian Mazilu a fost prins în flagrant pe 31 mai 2022 în timp ce primea 300 de la o pacientă internată pentru a o opera, se arată într-un comunicat al Direcției Generale Anticorupție. El șeful Clinicii Chirurgie II și Oncologie din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență „Victor Babeș” din Timișoara.

Procurorii îl acuză pe Mazilu că în perioada 18 martie – 31 mai 2022 a primit de la mai mulți pacienți sau aparținători ai acestora sume cuprinse între 100 de lei și 2.000 de lei pentru efectuarea unor operații. Anchetatorii au date că cel puțin 25 de persoane au dat bani pentru operații.

A doua zi după flagrant, prof.univ.dr. Mazilu a fost trimis după gratii pentru 30 de zile de către magistrații Tribunalului Timiș. El a contestat decizia, o hotărâre finală urmând să o ia Curtea de Apel.

În 2021 chirurgul câștiga lunar aproape 30.000 de lei din salariile de la spital și universitate, precum și din dividendele de la două firme, potrivit declarației sale de avere. Soția sa, tot medic, avea un salariu de aproape 17.500 de lei pe lună.

Medicul politician este asociat în două fsocietăți comerciale din Timișoara: Medilens SRL și Medical Lens SRL.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!