Skip to content

Chirurg, reținut pentru luare de mită: „Doamne, Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulţi, fereşte-mă de procurori!’”

Un chirurg din Târgu Jiu, fost director al Spitalului Județean, a fost reținut pe 8 iulie de către procurori pentru luare de mită.

Gheorghe Neață este acuzat că refuza să facă operații dacă nu primea bani, indiferent de starea pacientului, potrivit ProTV.

Medicul nu pretindea o anumită sumă, dar era nemulțumit dacă aceasta era nesatisfăcătoare. Neață a fost înregistrat în biroul său când își făcea rugăciunea zilnică: „Doamne, Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulţi, bine lui A…, fereşte-mă de boală, fereşte-mă de procurori!”.

Pandemia a alimentat sentimentul de corupţie în rândul cetăţenilor UE. România și Bulgaria, campioane la mita în sectorul sanitar

Potrivit sursei citate, procurorii au date că la începutul lunii iunie 2021, la ora 22:45, chirurgul Neață era de gardă și i-a sunat telefonul. Fusese chemat la o urgenţă și a ieșit din birou.

A revenit în cabinet la ora 23.00 și a fost înregistrat spunând: „Dacă e speranţă de ceva bănuţi, internez! Dacă nu, nu internez!’”.

La percheziții efectuate în cabinetul chirurgului, procurorii au găsit 52.200 de lei, 3.400 euro şi 350 lire sterline, dar și băuturi alcoolice, cafea, parfumuri și ţigări.

Medicul Gheorghe Neață, fost consilier județean până în 2020, a fost condamnat în 2005, conform ProTV, la închisoare cu suspendare.

El efectuase a făcut o anestezie fără a avea acest drept. În urma procedurii, pacientul a rămas paralizat, iar medicul a trebuit să plătească daune de 80.000 de lei.

Medic de la Casa de Pensii, judecat pentru că lua 20 de șpăgi pe zi