Poliţiştii de frontieră de la Giurgiu au depistat mai mulţi cetățeni români care au încercat să intre în Bulgaria prezentând teste negative false pentru infecţia cu COVID-19.

Românii au apelat la această măsură pentru a nu le fi aplicate măsurile de sănătate publică adoptate de autoritățile bulgare.

„În data de 3 martie 2021, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier, s-au prezentat pe sensul de ieșire din ţară, la intervale diferite de timp, cinci cetăţeni români care au prezentat autorităţilor competente teste PCR cu rezultate negative pentru detecția infecției cu virusul SARS-COV-2 pentru a li se permite intrarea în Bulgaria”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Începând cu data de 29 ianuarie 2021 și până la data de 30 aprilie 2021, toate persoanele (inclusiv cetățenii români) care doresc să călătorească în Bulgaria, indiferent de statul din care se deplasează, pot intra pe teritoriul acestui stat cu condiția prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii.

MAREA BRITANIE: Amendă între 200 și 6.400 £ pentru persoanele care ies din Anglia fără un motiv întemeiat

Documentul care atestă rezultatul negativ al testării trebuie să conțină numele și prenumele persoanei (conform documentului de identitate cu care călătorește), datele laboratorului care a efectuat testarea (denumirea, adresa sau alte date de contact), data efectuării testării, metoda testării, înscrisă cu caractere latine (PCR) și rezultatul negativ (negative).

Polițiștii de frontieră bulgari au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea testelor și le-au solicitat colegilor români să facă verificări suplimentare. Astfel,   s-a constatat că testele prezentate nu au fost eliberate de clinicile menționate în documente, acestea fiind false.

Trei dintre cetățenii români sunt cercetați acum pentru uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri sub semnătură privată, iar ceilalţi doi pentru uz de fals și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Toți au renunțat la continuarea călătoriei.

Clinicile care efectuează teste COVID-19, verificate de Consiliul Concurenței

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!