Polițiștii români au început să ia exemplu colegilor lor din Occident și să abordeze cerșetoria în care sunt implicați minori în termeni mai duri.

O femeie din Cluj este bănuită că și-ar fi exploatat nepoatele minore prin obligarea la practicarea cerșetoriei.

Nora acesteia, în vârstă de 29 de ani este bănuită că ar fi apelat în mod repetat la mila publicului, chiar dacă putea junci, folosind în acest scop prezența a doi minori de trei şi nouă ani.

Conform unui comunicat al Poliției Române, la data de 29 august 2019 polițiștii de la Crimă Organizată au percheziționat o vilă din Cluj-Napoca unde locuiau două persoane bănuite de trafic de minori în formă agravată și în formă continuată și folosirea unui minor în scop de cerșetorie în formă continuată.

Din cercetări a reieșit faptul că o femeie în vârstă de 53 de ani din Cluj-Napoca și-a recrutat, adăpostit și exploatat nepoatele în vârstă de 12 și 17 ani.

Ea ar fi profitat de imposibilitatea lor de a se apăra sau de a-și exprima voința și ar fi abuzat de poziția sa de încredere față de minore.

Le-ar fi obligat să cerșească pe raza municipiului Cluj-Napoca în beneficiul său și al familiei sale.

Procurorii au dispus reținerea acesteia pentru 24 de ore.

Astăzi, 30 august 2019, magistrații Tribunalului Cluj au dispus arestarea pentru 30 de zile a Luminiței Rostaș pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de minori.

Femeia a contestat această măsură.

Poliția engleză le vine de hac cerşetorilor profesioniști. Pedepsele pot ajunge și la cinci ani de închisoare

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?